Απίστευτη επίθεση Σοϊλού εναντίον του πρέσβη των ΗΠΑ: Πάρε τα βρώμικα χέρια σου από την Τουρκία

Το ιστορικό χαμηλό στο οποίο έχουν πέσει οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ φανερώνουν για άλλη μία φορά οι πρωτοφανείς δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά του Αμερικανού πρέσβη.

Σε δηλώσεις του, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντνούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Σοϊλού είπε:

“Κάθε πρέσβης των ΗΠΑ που έρχεται στην Τουρκία έχει την αγωνία το πώς θα κάνει πραξικόπημα ή θα βάλει κάποιους να κάνουν πραξικόπημα. Αυτή είναι βασική ατυχία της Τουρκίας”.

Ο ίδιος συνέχισε: “Απο εδώ απευθύνομαι στον πρέσβη των ΗΠΑ. Ξέρω καλά ποιους δημοσιογράφους βάζεις να γράφουν. Να αποσύρεις τα βρώμικα σου χέρια πάνω απο την Τουρκία!

Το ξαναλέω. Να αποσύρεις τα βρώμικα σου χέρια πάνω από την Τουρκία”.

Επίθεση στην Δύση και από τον Τσαβούσογλου

Νωρίτερα, πυρά κατά των δυτικών χωρών εξαπέλυσε ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την απόφασή τους να κλείσουν τα προξενεία της Κωνσταντινούπολης για λόγους ασφαλείας, καταφεύγοντας σε συνωμοσιολογία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολη: “πιστεύουμε ότι αυτό ήταν σκόπιμο”.

“Οι χώρες θα πρέπει να ενημερώσουν την Τουρκία εάν υπάρχει τρομοκρατική απειλή” δήλωσε δε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι δεν μοιράζονται “συγκεκριμένες” πληροφορίες και έγγραφα με την Άγκυρα.

“Μας λένε, ‘έχουμε συγκεκριμένη πληροφορία, υπάρχει απειλή. Γι’ αυτό κλείνουμε’. Από ποιόν προέρχεται; Πού; Ποιος θα το κάνει; Δεν υπάρχει πληροφόρηση γι’ αυτό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές επισήμαναν πως τέτοιες ταυτόχρονες ενέργειες δεν δείχνουν μια αναλογική και συνετή προσέγγιση, αλλά αντιθέτως εξυπηρετούν μόνο την “ύπουλη ατζέντα τρομοκρατικών οργανώσεων”.

Εναντίον των ΗΠΑ έστρεψε τα βέλη του ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού και νωρίτερα, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “βρίσκονται πίσω από τον ΙSIS και την Αλ Κάιντα”.

Ο ίδιος πρόσθεσε, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, πως “οι πρεσβευτές κάνουν επιχείρηση τρομοκρατίας και ψυχολογικό πόλεμο”. Είπε ακόμη πως “οι ΗΠΑ δεν μας δίνουν F-16 και F-35. Ποιον κοροϊδεύουν;”.