Ανανέωση Μητσοτάκη εάν εκλεγεί, στους αυριανούς του συνεργάτες και ο Μεσσήνιος Δημήτρης Πτωχός

Τις τελευταίες εβδομάδες, εν αναμονή και εν όψει εκλογών, νέα πρόσωπα έχουν προστεθεί στον κύκλο συνομιλητών και άτυπων, προς το παρόν, συμβούλων του Πρωθυπουργού.

Μεταξύ αυτών, ο Σταύρος Παπασταύρου, πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κατά το διάστημα 2012-2014, με νευραλγικό ρόλο την περίοδο εκείνη στις (όχι ανέφελες) επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και με μεγάλη εμπειρία στο νομικό πεδίο και στα παρασκήνια της διακυβέρνησης. Τον τελευταίο καιρό συμμετέχει σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την εκλογική προετοιμασία.

Εκτιμάται ότι δεδομένης της εμπλοκής του από σήμερα, θα βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και την επόμενη ημέρα των εκλογών, εφόσον η ΝΔ τις κερδίσει και πιθανόν σε μία από τις θέσεις των υπουργών Επικρατείας ή με καθήκοντα γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού.

Το άλλο πρόσωπο που, κατά πληροφορίες, έχει φέρει κοντά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ο επίσης πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και διάδοχος του Σταύρου Παπασταύρου ως συνδέσμου με την τρόικα, μετά την απομάκρυνσή του το 2014, Δημήτρης Πτωχός. Διαθέτει εμπειρία στο πεδίο της επικοινωνίας, των νέων μέσων και της διαχείρισης της πληροφορίας (συμμετείχε στο αρχικό επιτελείο της «Ομάδας Αλήθειας»). Δεν αποκλείεται μετεκλογικά να αναλάβει κάποιον νευραλγικό ρόλο, είτε στο Μέγαρο Μαξίμου είτε στην κυβέρνηση.

Ως πιθανό στέλεχος του επόμενου πρωθυπουργικού επιτελείου συζητείται και ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος προσφάτως ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον Βόρειο Τομέα της Αττικής.

Δίχως να αποκλείεται η παραμονή του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ακούγεται και ως πιθανός για υπουργοποίηση, ή ακόμη και για τη θέση του επιτρόπου – κάτι τέτοιο ωστόσο έχει χρονικό ορίζοντα τον Δεκέμβριο του 2024, οπότε και λήγει η θητεία της σημερινής Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Άκης Σκέρτσος θεωρείται ότι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να παραμείνει στη σημερινή επιτελική του θέση.