Διορία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθεί για το φόνο του «Αμερικάνου» ο 22χρονος – Αυτόφωρο αύριο οι άλλοι δυο (vid)

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 22χρονος φερόμενος ως συνεργός στην φονική επίθεση κατά του 47χρονου ελληνοαμερικάνου στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος το πρωί της Παρασκευής (20/01). Ο 22χρονος αλβανική καταγωγής (με ελληνική υπηκοότητα) που εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες από τις Αρχές, αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και όπως προέκυψε από την προανάκριση ήταν συνοδηγός και εκείνος που είχε κλείσει το ραντεβού με το θύμα, το πρωί της Παρασκευής, σήμερα βρέθηκε στα δικαστήρια Καλαμάτας όπου ζήτησε και πήρε διορία για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Ο 22χρονος φέρεται να έχει παραδεχθεί πως είχε έρθει σε επικοινωνία με το θύμα, αλλά αρνείται την κατηγορία της ενέδρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη αναζητείται ο 38χρονος που φέρεται να πυροβόλησε τον άνδρα το πρωί της Παρασκευής στην «καρδιά» της Καλαμάτας. Οι εκτεταμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Καλαμάτας συνεχίζονται για τον εντοπισμό του επίσης αλβανικής καταγωγής άνδρα.

Οι άλλοι δυο συλληφθέντες που όπως προκύπτει από την έρευνα παρείχαν κρυψώνα, στέγη και ρούχα στους δύο δράστες αμέσως μετά το φονικό έγκλημα, δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι δε γνώριζαν τίποτα σχετικό με την υπόθεση.  Πρόκειται για έναν 50χρονο, ιδιοκτήτη εστιατορίου, και έναν 40χρονο, υπάλληλό του, οι οποίοι κρατούνται με την κατηγορία ψευδής κατάθεσης και υπόθαλψης εγκληματία, αύριο θα περάσουν από τη διαδικασία του αυτοφώρου.