Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να κάνει ματσάρα, να πετυχαίνει δυο γκολ, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 2-1 της Γιουβέντους κι έκανε από την αρχή το μεγάλο βήμα πρωτιάς στον όμιλο.
Μόλις η δεύτερη φορά που χάνει η Γιούβε σε πρεμιέρα Champions League τα 23 τελευταία χρόνια.
Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Πάσα με λόμπα του Νεϊμάρ, μονοκόμματη βολίδα του Εμπαπέ μέσα στην περιοχή και καμία πιθανότητα για τον Περίν! Ήταν η 5η φορά που ο Γάλλος σταρ σκόραρε στο πρώτο πεντάλεπτο ενός αγώνα του τουρνουά και μόνο ο Μέσι έχει περισσότερα (6). Ο Εμπαπέ πέτυχε το γκολ Νο34 στο Champions League κι έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα του. Η Παρί είχε τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο, χωρίς όμως να φανεί επιπλέον απειλητική.
Η Γιουβέντους πήρε μέτρα, πίεσε και στο 19′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά την κεφαλιά του Μίλικ έβγαλε εντυπωσιακά ο Ντοναρούμα, ενώ στη συνέχεια ο Βλάχοβιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Παρί στη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της κατάφερε να σκοράρει με τον απόλυτο πρωταγωνιστή της! Ο Χακίμι σέρβιρε με τη μια στην περιοχή, ο Εμπαπέ δεν άφησε τη μπάλα να σκάσει στο έδαφος και με μονοκόμματο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Περίν.
Στην επανάληψη, ο Αλέγκρι θέλησε να προσθέσει εμπειρία, άφησε εκτός τον 19χρονο Μιρέτι, πέρασε τον ΜακΚένι και… δικαιώθηκε στο 53′. Βέβαια, είχε προηγηθεί η μεγάλη ευκαιρία του Νεϊμάρ στο 49′, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Περίν. Ο Ντοναρούμα είχε κάκιστη έξοδο τέσσερα λεπτά αργότερα και ο Αμερικανός με κεφαλιά έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Εξαιρετικός ρυθμός στη συνέχεια, με τη « Μεγάλη Κυρία» να απειλεί στο 56′ με τον Βλάχοβιτς.
Στο 64′ ο Μπαπέ έχασε την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα με χατ-τρικ και η Γιουβέντους θα μπορούσε να κάνει το 2-2 στο 81′ με τον Λοκατέλι, αλλά ο Ντοναρούμα αντέδρασε σωστά και κράτησε τη μεγάλη νίκη για την ομάδα του.
Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Ράμος, Μαρκίνιος, Κιμπέμπε, Χακίμι (78′ Μουκιέλε), Βιτίνια (78′ Περέιρα), Βεράτι (87′ Σάντσες), Μέντες, Μέσι (84′ Σολέρ), Νεϊμάρ, Μπαπέ.
Γιουβέντους: Περίν, Μπρέμερ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Κουαδράδο (74′ Ντε Σίλιο), Ραμπιό (87′ Κιν), Παρέδες, Μιρέτι (46′ ΜακΚένι), Κόστιτς, Μίλικ (68′ Λοκατέλι), Βλάχοβιτς.
Με το δεξί ξεκίνησε το φετινό Champions League η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Οι Λουζιτανοί υποδέχθηκαν την Μακάμπι Χάιφα και με τον Έλληνα τερματοφύλακα να κρατάει το μηδέν, χρειάστηκαν πέντε λεπτά στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου για να τελειώσουν το ματς. Στο 50′ και 55′ οι Ράφα Σίλβα και Γκριμάλντο έκαναν το 2-0 και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσαν όλα.
Οι Πορτογάλοι κράτησαν με άνεση το μηδέν πίσω, φτάνοντας έτσι στο πρώτο τους τρίποντο. Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας δεν είχε τις πολλές φάσεις με το 0-0 να μένει χωρίς πρόβολημα. Στο 2ο οι Ισραηλινοί στο 46′ έφτασαν μια ανάσα από το 0-1, αλλά ο Βλαχοδήμος κατάφερε να νικήσει τον Πιερό.
Η συνέχεια όπως αναφέραμε ανήκε στον Γκριμάλντο. Ο αριστερός μπακ της Μπενφίκα αρχικά έκανε την ασίστ στον Ράφα Σίλβα που με προβολή έκανε το 1-0 στο 50′ και στο 55′ με ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0 μέσα σε αποθέωση.
Από εκείνη την στιγμή και ως το τέλος οι Λουζιτανοί κράτησαν το μηδέν παίρνοντας την πολύτιμη νίκη στην πρεμιέρα τους στο φετινό Champions League.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπαχ, Α. Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Λουίς, Φερνάντες, Νέρες (65′ Άουρσνες), Ρ. Σίλβα (79′ Γκονσάλβες), Μάριο (79′ Σικίνιο), Ράμος (46′ Μούσα)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν, Σούντγκρεν, Μπατουμπινσικά, Σεκ (67′ Ποντγκορεάνου, 78′ Μεναχέμ), Γκόλντμπεργκ, Μουχαμάντ (32′ Αμπού Φανί), Λαβί, Σερί, Νταβίντ (46′ Ατζίλι), Πιερό (78′ Ρουκάβιτσια), Χαζίζα
Τα αποτελέσματα:
Παρί Σεν Ζερμέν-Γιουβέντους 2-1
(5′, 22′ Εμπαπέ – 53′ ΜακΚένι)
Μπενφίκα-Μακάμπι Χάιφα 2-0
(50′ Ράφα Σίλβα, 54′ Γκριμάλδο)
Η βαθμολογία
1. Μπενφίκα 3β. (2-0)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 3β. (2-1)
3. Γιουβέντους 0β. (1-2)
4. Μακάμπι Χάιφα 0β. (0-1)
Το πρόγραμμα της επόμενης (2ης) αγωνιστικής
Τετάρτη (14/9)
Η Μίλαν μετά την περσινή απογοητευτική σεζόν στη διοργάνωση θέλησε να μπει δυνατά τη νέα χρονιά. Ωστόσο, στην Αυστρία, η πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν έπεισε, έμεινε στο 1-1 με τη Ζάλτσμπουργκ, αν και στο τελευταίο λεπτό του ματς θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι, φάνηκαν απειλητικοί και στο 28′ άνοιξαν το σκορ, όταν ο Οκαφόρ απέφυγε ωραία τον Καλούλου και πλάσαρε ιδανικά τον Μενιάν. Παρ’ όλα αυτά, οι Ροσονέρι κατάφεραν να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου, αφού στο 40′ ο Λεάο μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έστρωσε στον Σαλεμάκερς, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-1.
Η Μίλαν είχε την κατοχή στην επανάληψη, προσπάθησε, αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 90+’4 για να κάνει την ευκαιρία του ματς. O Λεάο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι.
Αυτή κι αν ήταν… εφιαλτική πρεμιέρα για την Τσέλσι.
Ήττα 1-0 στο Ζάγκρεμπ από την ψυχωμένη Ντινάμο και με το… καλησπέρα του Champions League αγχώνεται για το μέλλον. Οι Λονδρέζοι ήταν κάκιστοι, είχαν ελάχιστες ευκαιρίες, την ώρα που οι Κροάτες έβγαλαν πάθος και πήραν μόλις την 4η τους νίκη σε 37 αγώνες των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Από τα χειρότερα πρώτα 45λεπτα της φετινής σεζόν για την Τσέλσι, η οποία παρουσιάστηκε νωθρή στο Μάξιμιρ. Κακή κυκλοφορία, ανούσιος έλεγχος και καμία φάση! Φοφανά και Ομπαμεγιάνγκ ήταν στο βασικό σχήμα, με τον Γκαμπονέζο να προσπαθεί, αλλά να μην έχει ούτε σουτ στην αντίπαλη εστία. Αντίθετα, η Ντινάμο έβγαλε πάθος, εκμεταλλεύθηκε κάθε αμυντική αδυναμία και φρόντισε να… σοκάρει την αντίπαλό της.
Μόλις στο 13ο λεπτό, ο Πέτκοβιτς έβγαλε υπέροχη κάθετη, ο Όρσιτς άφησε πίσω του τον Φοφανά και με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 1 -0. Μάλιστα, ήταν το 5ο του τέρμα σε επτά ματς στη διοργάνωση. Αντίδραση της Τσέλσι; Καμία… Οι Κροάτες ήταν εξαιρετικοί στο ανασταλτικό κομμάτι και δυο φορές απείλησαν με Όρσιτς και Αντέμι, ωστόσο τα σουτ δε βρήκαν στόχο.
Στην επανάληψη, η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά, ο Ζίγιεχ έδωσε ώθηση, αλλά ο Χάβερτς στο 48’ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα, οι Μπλε πανηγύρισαν προσωρινά το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, ωστόσο το VAR έφερε και την ακύρωση του τέρματος, μιας και ο Τσίλγουελ που έκανε την πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ. H Nτιναμό απάντησε στο 55’, όμως η σουτάρα του Ριστόφσκι βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
Η Τσέλσι πίεσε, είχε καλές στιγμές με τον Ζίγιεχ, ενώ στο 86’ πλησίασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ. Ο Τζέιμς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ενώ Μάουντ και Ζίγιεχ νικήθηκαν από τον εντυπωσιακό Λιβάκοβιτς! Οι Λονδρέζοι πίεσαν μέχρι το τέλος, όμως η Ντιναμό δε λύγισε…
Τα αποτελέσματα:
Ντινάμο Ζάγκρεπ-Τσέλσι 1-0
(13′ Όρσιτς)
Σάλτσμπουργκ-Μίλαν 1-1
(28′ Οκαφόρ – 40′ Σαλεμάκερς)
Η βαθμολογία
1. Ντινάμο Ζάγκρεμπ 3β. (1-0)
2. Σάλτσμπουργκ 1β. (1-1)
3. Μίλαν 1β. (1-1)
4. Τσέλσι 0β. (0-1)
Το πρόγραμμα της επόμενης (2ης) αγωνιστικής
Τετάρτη (14/9)
Τι κι αν δεν ήταν η καλύτερη βραδιά της; Τι κι αν έχασε στο ημίωρο με τραυματισμό τον παίκτη – σημείο αναφοράς (Καρίμ Μπενζεμά); Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύει συνεχώς ότι το Champions League είναι η διοργάνωσή της. Και, κόντρα στην αξιόμαχη Σέλτικ, πέρασε με πειστικό τρόπο και με μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του Εντέν Αζάρ από την Γλασκόβη (3-0) και μπήκε με το δεξί στον έκτο όμιλο.
Ο Άγγελος Ποστέκογλου ξεκίνησε τον Γιώργο Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης των Κελτών (δεν κατάφερε να ξεχωρίσει…), οι οποίοι αιφνιδίασαν την (πλήρη) Ρεάλ με την πίεση ψηλά, απειλώντας με το «καλημέρα» με σουτ του Λιέλ Αμπάντα που έβγαλε χαμηλά ο Τιμπό Κουρτουά.
Ο ενθουσιασμός της Σέλτικ ζόρισε την Ρεάλ, η οποία γλίτωσε εκ νέου το γκολ σε προσπάθεια του Αμπάντα, αλλά κυρίως στο σουτ του αρχηγού Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της βασιλικής εστίας (21’).
Σαν να μην έφτανε η κακή της εικόνα, η Ρεάλ είδε στο ημίωρο τον Καρίμ Μπενζεμά να αποχωρεί τραυματίας στο δεξί γόνατο, με το «Σέλτικ Παρκ» να αποθεώνει τον Γάλλο επιθετικό και κορυφαίο παίκτη του περυσινού Champions League.
Ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος πήρε την θέση του Μπενζεμά, άγγιξε το γκολ λίγο πριν από την ανάπαυλα, με τη Ρεάλ να απειλεί εκ νέου με τον Βινίσιους Ζούνιορ, αλλά την Σέλτικ να μην τα παρατάει και να μπει εξίσου «φουριόζα» στο δεύτερο μέρος.
Ο Έντερ Μιλιτάο με ενοχλήσεις έδωσε την θέση του στον Αντόνιο Ρούντιγκερ, με τους γηπεδούχους να χάνουν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με μοιραίο τον Νταϊζέν Μαέντα.
Η εικόνα του αγώνα «έδειχνε» 1-0, αλλά μέσα σε τέσσερα λεπτά (56’ – 60’) έγινε 0-2. Γιατί; Επειδή η Ρεάλ ξέρει πως να κυριαρχεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την οποία άλλωστε έχει κατακτήσει 14 φορές.
Εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, με συνδυασμό του Φεντερίκο Βαλβέρδε με τον Αζάρ και σέντρα του Ουρουγουανού, στην οποία έφτασε ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε το τελευταίο γκολ πέρυσι για να δώσει την κούπα στη Βασίλισσα και έμελλε να σημειώσει και το πρώτο φέτος.
Ο Βινίσιους Ζούνιορ, περί ου ο λόγος, ολοκλήρωσε ιδανικά την φάση (56’) και ξεμπλόκαρε τη Ρεάλ, η οποία «χτύπησε» ξανά σχεδόν αμέσως (60’), με τον (αρχηγό) Λούκα Μόντριτς να νικάει τον Τζο Χαρτ ύστερα από ασίστ του Αζάρ, σκοράροντας στο 100ό του ματς στην διοργάνωση, τρεις ημέρες προτού γιορτάσει τα 37α γενέθλιά του.
Ο Βέλγος, ο οποίος επιτέλους… θυμίζει ποδοσφαιριστή, προστέθηκε στο… πάρτι ύστερα από ασίστ του Ντάνι Καρβαχάλ (77’), δίνοντας διαστάσεις στην εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ.
Σέλτικ (Άγγελος Ποστέκογλου): Χαρτ – Γιουράνοβιτς, Κάρτερ Βίκερς, Τζεντς, Τέιλορ – Ο’ Ράιλι (72’ Μούι), ΜακΓκρέγκορ, Χατάτε (72’ Τέρνμπουλ) – Αμπάντα (46’ Μαέντα), Γιακουμάκης (72’ Φουρουχάσι), Ζότα (82’ Χακσαμπάνοβιτς).
Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο (46’ λ. τρ. Ρούντιγκερ), Αλάμπα, Μεντί – Μόντριτς (80’ Ασένσιο), Τσουαμενί (71’ Καμαβινγκά), Κρόος – Βαλβέρδε, Μπενζεμά (30’ λ. τρ. Αζάρ), Βινίσιους Ζούνιορ (80’ Ροντρίγκο).
Πληγμένη από τη φρίκη του πολέμου. Για καιρό χωρίς προπονήσεις, με τους αστέρες της να την εγκαταλείπουν ένας – ένας προσπαθώντας να διαφύγουν για μέρη ειρηνικά. Και μόνο η συμμετοχή της στη φετινή διοργάνωση έγειρε ερωτηματικά και αμφιβολίες για την ανταγωνιστικότητά της.
Κόντρα ωστόσο σε όλες τις πιθανότητες, δαρμένη από τις αντίξοες συνθήκες, η Σαχτάρ του Ντόνετσκ κατάφερε να γράψει το δικό της παραμύθι στην πρεμιέρα του Champions League.
Με τον Σβεντ σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τους υπόλοιπους να λειτουργούν σαν την πιο καλοκουρδισμένη μηχανή, οι Ουκρανοί διέλυσαν 4-1 την αποκαρδιωτική Λειψία μέσα στην έδρα της, υπογράφοντας την πιο ανέλπιστη αρχή.
Από την πρώτη στιγμή το πλάνο των φιλοξενούμενων ήταν ξεκάθαρο. Με σφικτή άμυνα και φονικές αντεπιθέσεις ήλπιζαν πως θα κάνουν τη ζημιά τους Τάυρους, οι οποίοι ωστόσο φρόντισαν να τους χαρίσουν το προβάδισμα ουσιαστικά από… μόνοι τους. Στο 16΄ο Γκουλάτσι καθυστέρησε χαρακτηριστικά να ξεφορτωθεί τη μπάλα, γλίστρησε και τελικά την έχασε από τον Σβεντ, ο οποίος είχε εύκολο έργο προ κενής εστίας. Το ημίχρονο έκλεισε με τη Σαχτάρ σε ρόλο οδηγού και τη Λειψία να απειλεί, αλλά να μην βρίσκει τρόπο να παραβιάσει τα αντίπαλα δίχτυα.
Στο 57΄ωστόσο ο γόρδιος δεσμός λύθηκε! Έπειτα από υπέροχη ανάπτυξη, ο Σομποσλάι μοίρασε στον Σίμακαν που με φοβερό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Πριν καλά καλά προλάβουν όμως να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Σαχτάρ χτύπησε και πάλι. Ο Σβεντ προκάλεσε ανισορροπία στην άμυνα της Λειψίας και με την τύχη στο πλευρό του είδε το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Γκουλάτσι.
Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τη Σαχτάρ να μένει πιστή στο πλάνο της και να δικαιώνεται με δυο ακόμα γκολ. Αρχικά στο 76΄ο Μόντρικ, που απασχόλησε την Premier League το καλοκαίρι, έγραψε το 3-1 έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση, ενώ με το ίδιο τρόπο η Σαχτάρ έγραψε το 4-1 με σκόρερ τον Τραορέ (85΄). Μια παραμυθένια αρχή για τους Ουκρανούς που ανέβηκαν στην κορυφή του ομίλου, τη στιγμή που η Λειψία συνεχίζει να… ψάχνεται μετά τη δεύτερη σερί τεσσάρα σε Γερμανία και Ευρώπη.
Λειψία (Ντομένικο Τεντέσκο): Γκουλάσι, Σιμάκαν, Ντιαλό, Ορμπάν, Χάλστενμπεργκ, Λάιμερ, Σλάγκερ, Σομποσλάι, Ενκουνκού, Βέρνερ, Αντρέ Σίλβα
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς): Τρουμπίν, Τέιλορ, Μπόνταρ, Ματβιένκο, Κονόπλια, Σβεντ, Μούντρικ, Σουντάκοφ, Στεπανένκο, Μπονταρένκο, Ζουμπκόφ
Τα αποτελέσματα:
Σέλτικ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3
(56΄Βινίσιους, 60΄Μόντριτς, 77΄Αζάρ)
Λειψία-Σαχτάρ 1-4
(57’ Σικαμάν – 16’, 59’ Σβεντ, 76’ Μούντρικ, 85’ Τραορέ)
Η βαθμολογία
Το πρόγραμμα της επόμενης (2ης) αγωνιστικής
Τετάρτη 14/9
Τον γνωρίσαμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Συστήθηκε με μισή ντουζίνα γκολ ως πρωτάρης με τη φανέλα της Ζάλτσμπουργκ.
Το έκανε ξανά με την Ντόρτμουντ λίγους μήνες αργότερα, σκοράροντας από το πρώτο του παιχνίδι στα νοκ-άουτ με την Παρί Σεν Ζερμέν.
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ επέστρεψε στο Champions League με τρίτη διαφορετική ομάδα και δεν θα μπορούσε παρά να… τριτώσει το κακό, σκοράροντας σε ακόμη ένα ντεμπούτο αυτή τη φορά με τη Μάντσεστερ Σίτι, την οποία και οδήγησε με δύο γκολ σε άνετο πέρασμα από τη Σεβίλλη (0-4), που βρίσκεται στη χειρότερη φάση της τα τελευταία χρόνια.
Μόλις τρεις είχαν πετύχει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, να σκοράρουν στο ντεμπούτο τους με τρεις διαφορετικές ομάδες στη διοργάνωση: Μοριέντες, Σαβιόλα και Ιμπραΐμοβιτς. Κι ο Νορβηγός «killer» των 10 γκολ σε έξι ματς Premier League, δεν χρειάστηκε περισσότερα από 20 λεπτά για να το πετύχει. Από ασίστ του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο δεύτερο δοκάρι, ο 22χρονος σούπερ στράικερ άπλωσε πολύ ψηλά το πόδι του και με την προβολή άνοιξε το σκορ, με το πρώτο του γκολ στο Champions League από τον περασμένο Δεκέμβριο, μια και η Ντόρτμουντ πέρυσι είχε μείνει εκτός «16».
Οι Πολίτες είχαν την υπεροχή απέναντι στους Ανδαλουσιανούς του «φευγάτου» Ζουλιέν Λοπετέγκι, οι οποίοι δεν έχουν σημειώσει ακόμα νίκη στη σεζόν. Υπεροχή την οποία διασφάλισαν με ένα δεύτερο γκολ πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, με τον Φόντεν να παίρνει τη σκυτάλη και να σκοράρει «ζαλίζοντας» την άμυνα των γηπεδούχων και πλασάροντας τον Μπόνο στη γωνία του (58′).
Από το σουτ του ίδιου και την ασταθή απόκρουση του Μπόνο, ο Χάαλαντ βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα στο 67′ με κενή εστία κι έφτασε έτσι τα 25 γκολ σε 20 συμμετοχές στα «αστέρια». Σε αντίστοιχο σημείο καριέρας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο πρώτος σκόρερ δηλαδή της διοργάνωσης, δεν είχε ούτε ένα!
Ο Μπόνο προσπάθησε να κρατήσει το σκορ σε αυτές τις διαστάσεις, αλλά ο Κανσέλο είχε βαλθεί να συμμετάσχει κι αυτός σε ένα γκολ. Αφού δεν το πέτυχε ο ίδιος σε δύο χρόνους, το μοίρασε για τον Ρούμπεν Ντίας κι έτσι οι Πολίτες σφράγισαν το τελικό 4-0.
Σεβίλλη (Ζουλιέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Καρμόνα, Γκούντελι, Νιανζού, Ντιλέινι (46′ Χορδάν), Ράκιτιτς (46′ Μιρ), Νάβας, Ακούνια, Ίσκο (78′ Γιανουζάι), Πάπου Γκόμεθ (73′ Σούσο), Τέλες (57′ Ντόλμπεργκ)
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Ακάντζι, Γκόμεθ, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Φόντεν (70′ Πάλμερ), Σίλβα, Χάαλαντ (70′ Άλβαρες), Γκρίλις (62′ Γκουντογκάν)
Ντόρτμουντ – Κοπεγχάγη 3-0
Σύνθημα πρόκρισης με το… καλησπέρα από την ενθουσιώδη και κατά διαστήματα εντυπωσιακή Ντόρτμουντ, η οποία επικράτησε άνετα της Κοπεγχάγης (3-0) στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Μπορεί ο όμιλός της να κρύβει κινδύνους, όμως, η Μπορούσια απάντησε με πειστική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Ζέκα και έδωσε συνέχεια στο σερί βελτίωσης και νικών που άρχισε στην Bundesliga.
Με τον Σεμπάστιαν Αλέ στα επίσημα του «Signal Iduna Park», η αναμέτρηση είχε επεισοδιακό pre-game λόγω των φωτοβολίδων που εκτόξευσαν οι Δανοί οπαδοί, γεγονός που προκάλεσε σύρραξη με την αστυνομία. Παρά την εντυπωσιακή τους ατμόσφαιρα, όμως, στο χορτάρι οι Βεστφαλοί ήταν εκείνοι που προοδευτικά κυριάρχησαν και αφού απείλησαν με Οζτσάν στο 28′ και το τσαφ του Ρόις σε πλεονεκτική θέση στο 32′, ο τελευταίος έβαλε… φωτιά στο «Κίτρινο Τείχος».
Ο κάπτεν της Μπορούσια ανταποκρίθηκε σε τρίτο σερί εντός έδρας παιχνίδι για τα «αστέρια», σκοράροντας στο 35′ μετά την κάθετη πάσα του Μπραντ που δεν μπόρεσε να ανακόψει ο Ζέκα και την τρομερή no-look ντρίμπλα του στον Βάβρο, για το 1-0. Στα 22 γκολ ο… Rolls Royce στο Champions League, τρίτος Γερμανός σκόρερ στον θεσμό (μετά τους Μίλερ και Γκόμες).
Από δική του πίεση και κλέψιμο και πάλι στον Έλληνα κάπτεν της Κοπεγχάγης (βασικός, έγινε αλλαγή στο 72′), ο Γκερέιρο ξέφυγε και μετά από υπέροχη συνεργασία με τον Ρέινα διπλασίασε τα τέρματα της Ντόρτμουντ στο 42′, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο μέρος.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία τους να ξαναμπούν στο ματς από νωρίς, αλλά τη σπατάλησαν. Ο Λεράγκερ βρέθηκε σε θέση βολής έξω από τη μικρή περιοχή αλλά σημάδεψε πάνω στον Μέγιερ και η Μπορούσια δεν αισθάνθηκε ποτέ άγχος, φτάνοντας και σε τρίτο γκολ μετά από πολλές ευκαιρίες, με άλλη μία εξαιρετική ανάπτυξη και ασίστ του Ρέινα για το 3-0 με τον Μπέλιγχαμ. Ο Φαλκ προς στιγμήν μείωσε με το γκολ της τιμής, αλλά το VAR και το νεοσύστατο ημι-αυτόματο οφσάιντ είχαν άλλη άποψη, σφραγίζοντας το τελικό 3-0.
Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μέγιερ, Μενιέ, Ζίλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο (86′ Ρότε), Οζτσάν (66′ Τσαν), Μπέλιγχαμ, Μπραντ, Ρόις (85′ Βολφ), Αζάρ (22′ Ρέινα), Μοντέστ (67′ Μουκοκό)
Κοπεγχάγη (Γιες Τόρουπ): Ράιαν, Ντικς (81′ Γιέλερτ), Κοτσολάβα (81′ Μπόιλεσεν), Βάβρο, Κρίστανσεν, Φαλκ Γιένσεν, Λεράγκερ, Κλάεσον, Ζέκα (72′ Σόρενσεν), Νταραμί (60′ Χάραλντσον), Κορνέλιους
Τα αποτελέσματα:
Ντόρτμουντ – Κοπεγχάγη 3-0
(35’ Ρόις, 42’ Γκερέιρο, 83’ Μπέλινγκχαμ)
Σεβίλλη – Μάντσεστερ Σίτι 0-4
(20’, 67’ Χάαλαντ, 58’ Φόντεν, 90+2′ Ντίας)
Η βαθμολογία
Το πρόγραμμα της επόμενης (2ης) αγωνιστικής
Τετάρτη 14/9
Απολαύστε μέσα από το συγκεντρωτικό βίντεο όλα τα γκολ της βραδιάς.
Η Victoria Kjaer Theilvig Μις Υφήλιος 2024 – Πρώτη φορά ο τίτλος στη Δανία
Τζούλια Αλεξανδράτου: Οι υπηρεσίες της ως call girl και πόσα χρεώνει ανά ώρα
Ραγδαίες εξελίξεις με τους Ράδιο Αρβύλα και τεράστια ανατροπή, λίγο πριν την πρεμιέρα τους
Τα αγροτικά θέματα στο προσκήνιο των κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2024 Focus Radio. All rights received.
0 comments