Στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρέστη χθες, Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την τελετή επίσημης υπογραφής Αγιοκατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Στην τελετή, στον κατάμεστο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, παρέστησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, επικεφαλής ομάδας προσκυνητών από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, λαμβάνοντας το λόγο εξέφρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, τη χαρά όλων των Μεσσηνίων για την Αγιοκατάταξη του Πατέρα μας, απευθύνοντάς του, παράλληλα, πρόσκληση να τιμήσει και πάλι με την παρουσία του την Καλαμάτα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στην Καλαμάτα, το 2010, ανακηρύχθηκε σε Επίτιμο Δημότη της πόλης.

Ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου ορίστηκε η 22α Ιανουαρίου εκάστου έτους.
Ο Παναγιώτατος ομίλησε εκτενώς περί της Αγιότητος, αναφερόμενος στις τελευταίες Αγιοκατατάξεις υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι Εκκλησία χωρίς Αγίους δεν νοείται.
Το Φανάρι είχε προχωρήσει στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στις 14 Ιουνίου καθώς είχε κατατάξει στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας τον μακαριστό Ιερομόναχο Βησσαρίωνα (Κορκολιάκον), από την Ι. Μονή Αγάθωνος της Μητρόπολης Φθιώτιδος, ύστερα από συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η κατάταξη του Αγίου έγινε με βάση σχετική έκθεση της Κανονικής Επιτροπής.



Ο νέος Άγιος της Εκκλησίας, Βησσαρίων (Κορκολιάκος) ο Αγαθωνίτης, γεννήθηκε στο Πεταλίδι Μεσσηνίας το έτος 1908, όπου έμαθε τα πρώτα του γράμματα. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ανδρέας. Στα 18 του χρόνια πήγε στην Καλαμάτα, όπου συνδέθηκε με πνευματικούς ανθρώπους και αποφάσισε να εισέλθει στον ιερό κλήρο. Έγινε μοναχός και πήρε το όνομα Βησσαρίων. Έπειτα χειροτονήθηκε Διάκονος, Ιερέας και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Εν έτει 1935, κι έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Καρδίτσας Ιεζεκιήλ, ο π. Βησσαρίων πήγε στην Καρδίτσα, για να αφοσιωθεί στο έργο της διακονίας.
Γιώργος Μαρκόπουλος | 14/08/2026
Στη Μεσσηνία ξανά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Οικογενειακές στιγμές στην Costa Navarino (vid)
Focus Radio | 21/07/2026
Νέο τηλεοπτικό σκηνικό: Λιάγκας, Χρηστίδου, Κουτσελίνη και Καινούργιου σε νέες ισορροπίες
Focus Radio | 17/07/2026
Η Σία Κοσιώνη στον ΑΝΤ1 – Νέος τηλεοπτικός σταθμός και διπλός ρόλος από τη νέα σεζόν
Focus Radio | 20/06/2026
Γιώργος Μαρκόπουλος | 27/08/2026
Κλήρωση-φωτιά για την ΑΕΚ – Οι πρώτοι αντίπαλοι της Ένωσης στην League Phase του Champions League
Γιώργος Μαρκόπουλος | 27/08/2026
Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε συμμορία με τηλεφωνικές απάτες και κλοπές – Πάνω από 380.000€ η λεία
Focus Radio | 27/08/2026
Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για απάτες και κλοπές – Πάνω από 380.000€ η λεία
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments