Τη Λεβερκούζεν θα αντιμετωπίσει εκ νέου ο Ολυμπιακός στον δρόμο προς τη φάση των «16» του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση των playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της γερμανικής ομάδας, σε ένα ζευγάρι με σαφές αγωνιστικό και ψυχολογικό ενδιαφέρον.
Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 17 ή 18 Φεβρουαρίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ η ρεβάνς θα ακολουθήσει μία εβδομάδα αργότερα, στις 24 ή 25 Φεβρουαρίου, στη Γερμανία.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων στη φετινή διοργάνωση, καθώς είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στη League Phase, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 2-0 στο Φάληρο, αποτέλεσμα που δίνει σαφή αγωνιστική αυτοπεποίθηση, αλλά όχι εφησυχασμό.
Το ζευγάρι Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν ξεχωρίζει από τα playoffs, καθώς φέρνει αντιμέτωπες δύο ομάδες με έντονη ευρωπαϊκή εμπειρία και διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία, με φόντο ένα εισιτήριο για τους «16», όπου το περιθώριο λάθους είναι πρακτικά ανύπαρκτο.
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στα Knockout Play-offs του #UCL! / @bayer04fussball will be Olympiacos’ opponent in the 2025-26 @ChampionsLeague Knockout Phase Play-offs!#OlympiacosFC #UCL #UCLdraw pic.twitter.com/pcpF7QunPK
— Olympiacos FC (@olympiacosfc) January 30, 2026
Ο Ολυμπιακός θα έχει ισχυρή στήριξη από τον κόσμο του, καθώς θα πάρει 1.700 εισιτήρια για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, όπως δήλωσε ο διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Βερνίκος αμέσως μετά την κλήρωση.


Η παρουσία του Ολυμπιακού στη League Phase του Champions League «μεταφράζεται» για τους «ερυθρόλευκους» και σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως εγγυημένα έσοδα
Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα του Άγιαξ και χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα προκρίθηκε στα playoffs του Champions League, ένα σπουδαίο επίτευγμα για τους Πειραιώτες.
Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα είχε κερδίσει 18.620.000 ευρώ ως μπόνους πρόκρισης στην League Phase του Champions League και επιπλέον 9.170.000 ευρώ από το Value Pillar, που συνδυάζει το… παλιό market pool (βασιζόταν στην αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κάθε χώρας) με την επιβράβευση κάθε ομάδας για τα αποτελέσματά τους στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.
Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός πήρε από 700.000 ευρώ για τις ισοπαλίες με Πάφο (0-0) και Αϊντχόφεν (1-1), αλλά και από 2,1 εκατ. ευρώ για τις νίκες απέναντι σε Αστάνα (0-1), Λεβερκούζεν (2-0) και Άγιαξ (1-2). Σύνολο 7.700.000 ευρώ. Υπολογίστε το 1.000.000 εκατ. ευρώ από την πρόκριση στα playoffs, αλλά και 5.225.000 εκατ. ευρώ από την 18η θέση που κατέκτησε.
Έτσι τα συνολικά έσοδά του ανέρχονται σε 41.715.000 ευρώ.

Γιώργος Μαρκόπουλος | 16/01/2026
«Λουτρό αίματος» σε αγώνα 5Χ5 στο Εκουαδόρ: Μαφιόζικες εκτελέσεις πάνω στο χορτάρι (vid)
Focus Radio | 12/01/2026
Γιώργος Μαρκόπουλος | 24/12/2025
“Στο Παρά Πέντε” ξανά στην κορυφή: Το reunion που σάρωσε την τηλεθέαση 20 χρόνια μετά
Focus Radio | 16/12/2025
Ο dj chris μέσω AI προκαλεί ξέφρενο γέλιο με video και χιουμοριστική διάθεση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Γιώργος Μαρκόπουλος | 30/01/2026
Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν στα playoffs του Champions League: Μάχη για τους «16»
Focus Radio | 30/01/2026
Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία για τους Τρεις Ιεράρχες στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας
Γιώργος Μαρκόπουλος | 30/01/2026
Με την Βικτόρια Πλζεν ο Παναθηναϊκός και με την Θέλτα ο ΠΑΟΚ στα play offs του Europa League
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments