Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, πραγματοποιεί στη Ρόδο, 7 έως 9 Νοεμβρίου 2024, το πρώτο συνέδριο της δημοτικής περιόδου 2024 – 2028. Το focus-radio.gr καταγράφει και μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το συνέδριο της Ρόδου.
Την έναρξη των εργασιών του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ κήρυξε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Κατά τον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι θεμελιώδης θεσμός κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα με τεκμήριο αρμοδιότητας για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων.

«Στη σημερινή προσέγγιση της δημοκρατίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και στο περιβάλλον των αλλεπάλληλων και πολυδιάστατων κρίσεων, είναι απαραίτητη μια ισχυρή και σύγχρονη Αυτοδιοίκηση, αρωγός στον κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μία Αυτοδιοίκηση που, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δήμων. Αναδεικνύεται επομένως ο σημαντικός ρόλος της ΚΕΔΕ, η οποία, ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των Δήμων και του Κράτους και εκφραστής του θεσμικού ρόλου των μελών της, καλείται να εκπληρώσει μία σπουδαία αποστολή» ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην Πρόεδρο απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου τιμητική πλακέτα για την προσφορά της
Ο χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας:
Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου θα κάνει την εισήγηση εκ μέρους του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Ομιλία θα απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ενώ θα τοποθετηθούν πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων και παρατάξεων.

Θα ακολουθήσει τιμητική εκδήλωση για τους διατελέσαντες προέδρους της ΚΕΔΕ Πάρη Κουκουλόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη.
Τη δεύτερη ημέρα θα ακολουθήσουν συζητήσεις στις εξής θεματικές ενότητες:

Στη συζήτηση των θεματικών ενοτήτων θα συμμετέχουν αντίστοιχα οι υπουργοί, Σοφία Ζαχαράκη Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και οι Υφυπουργοί, Βιβή Χαραλαμπογιάννη Υφυπουργός Εσωτερικών, Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Στέφανος Γκίκας, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Αναλυτικά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ
Γιώργος Μαρκόπουλος | 14/08/2026
Στη Μεσσηνία ξανά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Οικογενειακές στιγμές στην Costa Navarino (vid)
Focus Radio | 21/07/2026
Νέο τηλεοπτικό σκηνικό: Λιάγκας, Χρηστίδου, Κουτσελίνη και Καινούργιου σε νέες ισορροπίες
Focus Radio | 17/07/2026
Η Σία Κοσιώνη στον ΑΝΤ1 – Νέος τηλεοπτικός σταθμός και διπλός ρόλος από τη νέα σεζόν
Focus Radio | 20/06/2026
Focus Radio | 21/08/2026
Τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Φόβοι για νέα ένταση στο Αιγαίο – «Υπάρχουν τα σπέρματα μιας κρίσης»
Γιώργος Μαρκόπουλος | 21/08/2026
Σαμαράς: «Η Τουρκία προωθεί τη “Γαλάζια Πατρίδα” – Πού είναι η ελληνική στρατηγική;»
Γιώργος Μαρκόπουλος | 21/08/2026
Αρχαία Μεσσήνη: Ξαναρχίζουν οι ανασκαφές τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Πέτρου Θέμελη
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments