Super League 2: Καλαμάτα – Παναργειακός 2-1, Buzzer beater με Μπαράλες λύτρωσε τη “Μαύρη Θύελλα” στο 95΄ (vid)

Με γκολ του αργεντινού φορ η Μαύρη Θύελλα έκαμψε με 2-1 την αντίσταση του Παναργειακού και με το απόλυτο των βαθμών ανέβηκε μόνο πρώτη στην κορυφή του 2ου ομίλου.

Ένα καταπληκτικό γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισε τεράστια νίκη στην Καλαμάτα με 2-1 επί του Παναργειακού στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου της Super League 2 κι οδήγησε τους Μεσσήνιους μόνους πρώτους στη βαθμολογικό πίνακα, με 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο πρόεδρος της μεσσηνιακής ΠΑΕ Γιώργος Πρασσάς, ο οποίος εκτιμάται πως θα παραμείνει στην πόλη της Καλαμάτας για αρκετό διάστημα , περίπου έναν μήνα και αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς παράγοντες και φίλους.

Η Καλαμάτα ήθελε τη νίκη για να πάρει από νωρίς «κεφάλι» στην κούρσα της ανόδου και το ξεκίνημά της απέναντι στον Παναργειακό ήταν ιδανικό, οι γηπεδούχοι είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια την υπεροχή και προηγήθηκαν στο 10′ με πέναλτι του Αλγκαρανάζ που κέρδισε ο Μόσλεϊ μετά από ανατροπή από τον Σάαντο.

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Παναργειακού κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με κεφαλιά του Κωστίκα και να αγχώσουν τους αντιπάλους τους.

Από κει και πέρα, επιθετικός μονόλογος για τη «Μαύρη Θύελλα» και χαμένο πέναλτι στο 32′ με τον Αλγκαρανάζ να μην καταφέρνει να νικήσει τον εξαιρετικό Καραργύρη!

Στο 74′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Τσιράκη με δεύτερη κίτρινη και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο πολύπειρος Αργεντινός σκόρερ -που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς- έβαλε τη «σφραγίδα» του με ένα υπέροχο «κεραυνό» από το όριο της περιοχής, χαρίζοντας στην ομάδα του τη… μοναξιά της κορυφής.

Το φιλμ του αγώνα:

9′ Μαρκάρισμα του Σάαντο στον Μόσλεϊ με τον διαιτητή να υποδεικνύει το πέναλτι!
10′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση πέναλτι του Αλκαρανάζ η μπάλα στα δίχτυα του Καραργύρη και 1-0!
16′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτου, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά και ο Κωστίκα με κεφαλιά την στέλνει πάνω από τον Κότσαρη και στο βάθος της εστίας του!
30′ Ανατροπή του Αλκαρανάζ από τον Πρίκα και δεύτερο πέναλτι για τους γηπεδούχους!
32′ ο Αλγκαρανάζ εκτελεί πέναλτι και ο Καραργύρης πέφτει στην αριστερή του γωνία και το μπλοκάρει!
50′ Ο Μόρσεϊ βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και έκανε το πλασέ, με τον Καραργύρη να απομακρύνει με τα πόδια!
53′ Σουτ του Μορέιρα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Καραργύρη…
56′ Σέντρα σουτ του Μορέιρα με τον Καραργύρη να απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνερ!

57′ Μπαλιά του Μόρσεϊ στον Αλγκαρανάζ, με τον επιθετικό της Καλαμάτας απέναντι από τον Καραργύρη να μην καταφέρνει να τον νικήσει για ακόμη μία φορά!

65′ Εκτέλεση φάουλ του Μουστακόπουλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Καραργύρη!

71′ Ο Ριένστρα από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καραργύρη!
74′ Ο Τσιράκης κράτησε αντίπαλο του, με αποτέλεσμα να αντικρύσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και να αφήσει με δέκα παίκτες την ομάδα του!


75′ Ο Μόρσεϊ κάνει τη σέντρα ο Αλγκαρανάζ μόνος του στο δεύτερο δοκάρι κάνει το πλασέ και η μπάλα άουτ!
90+3′ Ο Βασιλαντωνόπουλος μετά από σέντρα βρέθηκε απέναντι από τον Καραργύρη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναργειακού βγήκε και πάλι νικητής!
90+5′ ΓΚΟΛ! Με φοβερό σουτ ο Μπαράλες στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καραργύρη!

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Κότσαρης, Ουές (78′ Βασιλαντωνόπουλος), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Μπακαγιόκο (82′ Μπαράλες), Μουστακόπουλος, Αναστασόπουλος (46′ Ριένστρα), Ντιγκινί (61′ Φρίμπονγκ), Μορέιρα (61′ Παυλίδης), Μόρσεϊ, Αλγκαρανάζ.

Παναργειακός (Γιώργος Βαζάκας): Καραργύρης, Σάαντο (44′ λ.τ Κάμκα), Ροκάι, Τσιώλης, Τσάνι (80′ Κουγιάμπα), Τσιράκης, Πρίκας (55′ Καρέλης), Παναγιώτου, Κωστίκα (55′ Καρντόσα), Αλιατίδης, Χατζηδημητρίου (80′ Μιλτιάδης).

Τα highlights του παιχνιδιού:

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον Β’ όμιλο

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

  • ΑΕΚ Β’ – Ηλιούπολη 2-2

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

  • Πανιώνιος – Χανιά 1-0
  • Παναχαϊκή – Αστέρας Τρίπολης AKTOR Β’ 1-0
  • Αιγάλεω – Κηφισιά 0-0

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

  • Καλαμάτα – Παναργειακός 2-1

Η βαθμολογία

1. Καλαμάτα 6

2. Αιγάλεω 4

3. Κηφισιά 4

4. Πανιώνιος 4

5. ΑΕΚ Β’ 4

6. Παναχαϊκή 3

7. Αστέρας Aktor Β’ 1

8. Ηλιούπολη 1

9. Χανιά 0

10. Παναργειακός 0

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Κυριακή (06/10)

Αιγάλεω – Καλαμάτα (16:00μ.μ.)

Κηφισιά – ΑΕΚ Β’ (15:00μ.μ. / Hybrid ΣΚΑΪ)

Παναργειακός – Πανιώνιος (12:00μ.μ. / ΣΚΑΪ)

Δευτέρα (07/10)

Αστέρας Actor Β’ – Χανιά  (16:00μ.μ.)

Ηλιούπολη – Παναχαϊκή  (16:30μ.μ. / monobala.gr)