Λιμάνι Καλαμάτας: Διάσωση 70 προσφύγων και μεταναστών 15ν.μ ανοιχτά της Κορώνης

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες, περίπου στις 2μ.μ. τα ξημερώματα, περίπου 70 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος 15 ν. μ. νότια της Κορώνης και διασώθηκαν, ανοιχτά της νήσου Βενέτικο.

Πρόκειται για 38 άνδρες, 11 γυναίκες και 21 παιδιά (14 αγόρια και 7 κορίτσια), που στην πλειοψηφία τους δηλώνουν πολίτες Αφγανιστάν και Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 δήλωσαν σε κίνδυνο και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους με τη συνδρομή παραπλέοντος πλοίου σημαίας Παναμά.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας τους υποδέχθηκαν άτομα από το Λιμενικό Ταμείο που είχε φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες της υποδοχής, τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά και εθελοντές παρέχοντάς τους τα απαραίτητα για τις πρώτες ώρες διαμονής στο χώρο των  αποθηκών του λιμανιού ενώ σήμερα θα προχωρήσει η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησής τους, καθώς και η αναζήτηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας τυχόν διακινητών ανάμεσά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επιχείρηση για τον εντοπισμό και περισυλλογή των προσφύγων συντόνισε και έφερε εις πέρας το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.