Η Καλαμάτα ετοιμάζεται να υποδεχτεί για άλλη μια χρονιά την παγκόσμια ελίτ του χορού στο 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ KALAMATA DANCE CUP!!! 

Δύο μήνες έμειναν για το 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ KALAMATA DANCE CUP– Beyond Limits! Γνωστή για  τη μακρά πολιτιστική της παράδοση και το διάσημο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της η  Καλαμάτα, φιλοξενεί και φέτος έναν από τους μεγαλύτερους και πιο φημισμένους  Παγκόσμιους Αγώνες χορού – Open to the World, το 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ  ΧΟΡΟΥ υπό την υποστήριξη τoυ CSIT της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αθλητισμού για  όλους, αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. 

O Δημοτικός χώρος Αθλητισμού – Πολιτισμού ‘ΤΕΝΤΑ’ ανοίγει και φέτος τις πύλες του στις  16-17 Νοεμβρίου 2024 για να υποδεχθεί το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών χορού  KALAMATA DANCE CUP με πλούσιο αγωνιστικό αλλά και πολιτιστικό πρόγραμμα. 

Για αυτό το 3ημερο του Νοέμβρη η Καλαμάτα γίνεται το πολιτιστικό κέντρο της Μεσογείου.  Το KDC προσθέτει άλλη μια λαμπρή σελίδα στο πολιτιστικό και αθλητικό της ημερολόγιο. 

Με εντυπωσιακά έντονο ενδιαφέρον συμμετοχών μέχρι τώρα, αυξημένο κατά 30% από  πέρυσι, από κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας αλλά και από όλο το κόσμο, συμμετέχοντες ηλικίας από 3 έως 73 ετών, σε διάφορα είδη χορού (Σύγχρονο, Latin Street  dance κ.λ.π), θα δώσουν χρώμα και λάμψη στη φετινή διοργάνωση, η οποία προμηνύεται  μοναδική, έχοντας πλέον κάνει γνωστό παγκοσμίως το σύνθημά μας «Visit Kalamata to  dance». 

Τα εκπαιδευτήρια χορού Καλαμάτας σε πρώτο πλάνο, ετοιμάζονται να δώσουν το δυναμικό  τους παρόν καθώς αποτελούν αναμφισβήτητα μια μεγάλη χορευτική καλλιτεχνική δύναμη. 

Χορευτές – αθλητές απ’ όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις ικανότητές τους, αρπάζοντας  μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους, να συναγωνιστούν με μερικούς από  τους καλύτερους χορευτές ανά κατηγορία.

Να διεκδικήσουν έπαθλα και υποτροφίες, να  συνομιλήσουν με διεθνούς φήμης προσωπικότητες του χορού και να δικτυωθούν με  άλλους επαγγελματίες του χώρου, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο χοροαθλητισμός έχει  πλέον αποτελέσει μία από τις δημοφιλέστερες μορφές άθλησης για μικρούς και μεγάλους στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη και εμείς στην Καλαμάτα, συμβάλουμε  ενεργά στη διάδοση του. 

H ελληνική χοροαθλητική διοργάνωση, καινοτομεί με το μοντέλο του Destination  DanceSport Tourism, λόγω της πολυθεματικής της σύνθεσης και διασύνδεσης πολλών  τομέων, πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού, αγροδιατροφής κ.α. με προβολή σε πάνω  από 30 χώρες και 3 ηπείρους. 

Η χαρά μας είναι μεγάλη αφού η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει για ακόμη μία χρονιά το  Φεστιβάλ που συνδυάζει τέχνη, αθλητισμό και τουρισμό στο πλαίσιο του πολιτιστικού – αθλητικού τουρισμού. 

Η επιβράβευση της συντονισμένης προσπάθειας μέσα από συνέργειες που γίνεται από το  διοργανωτή φορέα τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘ kalamata Dance Challenge’ υπό την  Καλλιτεχνική και Γενική Διεύθυνση της Προέδρου κ. Νίνας Δράκου, ιδρύτρια του Φεστιβάλ  KDC, είναι ότι και φέτος θα είναι υπό την αιγίδα και υποστήριξη πολλών φορέων. 

Για χορηγίες, παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών, επικοινωνείτε με τη διοργάνωση τηλ:  +306932426008 ή kalamatadancecup2019@gmail.com 

Πληροφορίες και εγγραφές θα βρει κανείς στην επίσημη Ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://www.kalamatadancecup.com/

ALL NEWS FOR KDC: https://dancechallenge.gr/category/diethnis-diagwnismos-xorou/

Official website: https://www.kalamatadancecup.com/