Υπό έρευνα 140 άτομα για απάτη με εικονικά τιμολόγια -Δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία 150 εκατ.

Υπό δικαστική διερεύνηση βρίσκονται 140 άτομα για απάτη 11 εκατ. ευρώ με εικονικά τιμολόγια.

Για συμμετοχή σε κύκλωμα ερευνώνται επιχειρηματίες, φοροτεχνικοί, οικονομικοί σύμβουλοι, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ποδοσφαιρικός παράγοντας μικρότερης κατηγορίας.

Οι 140 ερευνώνται για το αν είχαν στήσει ένα δαιδαλώδες δίκτυο με εταιρείες διαφόρων τύπων, εστίασης, κατασκευαστικές και άλλες, αποφεύγοντας ωστόσο να αποδώσουν ΦΠΑ.

Το έλλειμα στα ταμεία του Δημοσίου εκτιμάται ότι μπορεί να φθάνει και τα 11 εκατ. ευρώ και έχει ζητηθεί από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος η δέσμευση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των 140 που βρίσκονται υπό έρευνα μέχρι του ποσού των 150 εκατ. ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη σταλεί το σχετικό σήμα στις τράπεζες για να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει συντάξει πόρισμα άνω των 300 σελίδων, το οποίο έχει διαβιβάσει στην οικονομική εισαγγελία αλλά και στην ευρωπαϊκή εισαγγελία με το ερώτημα αν έχει διαπραχθεί απάτη ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πηγή: iefimerida.gr