Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα σηκώσουν την ελληνική σημαία στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η ΕΟΕ συνεδρίασε την Τρίτη (9/7) και έχρισε τους Γιάννη Αντετοκούνμπο – Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Σπουδαία διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που θα είναι οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπακς και η πρωταθλήτρια στο βάδην θα είναι οι πρώτοι αθλητές που θα εμφανιστούν στην Τελετή Έναρξης στον Σηκουάνα, το βράδυ της 26ης Ιουλίου όπως αποφασίστηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε ομόφωνα στην πρώτη ψηφοφορία, ενώ όσον αφορά την γυναίκα σημαιοφόρο, υποψήφιες ήταν η Ντρισμπιώτη, η Σάκκαρη, η Μ. Πλευρίτου και η Πλατανιώτη.

Σε αντίθεση με τον Γιάννη που εκλέχθηκε ομόφωνα, υπήρξαν διαφωνίες για την Σάκκαρη και τελικά επελέγη η αθλήτρια από τον κλασικό αθλητισμό με 16 ψήφους, έναντι οκτώ της Ελληνίδας τενίστριας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου εξήγησε πριν από μερικές ημέρες ότι δεν μπορούσε να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε για να πάρει τη σημαία, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να γίνεται το φαβορί, παίρνοντας τελικά το χρίσμα την Τρίτη (9/7).

Ο Γιάννης, μάλιστα, θα ταξιδέψει από τη Λιλ στο Παρίσι και θα επιστρέψει αμέσως μετά από την Τελετή Έναρξης στην πόλη στην οποία θα διεξαχθεί η φάση των ομίλων του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το βράδυ της 27ης Ιουλίου (22:00) τον Καναδά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Πιέρ Μορουά, στο οποίο δύο ημέρες μετά θα παλέψει με την Ισπανία (29/7 στις 12:00) πριν αντιμετωπίσει και την Αυστραλία (31/7 στις 14:30).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Eπίσης λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους.