Π. Νίκας: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε το πρωί σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες που εκτελούνται εκεί, στο πλαίσιο του έργου προσθηκών και αναδιαρρυθμίσεων -έργο προϋπολογισμού 3.786.367,38 ευρώ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο και υπηρεσιακούς παράγοντες, τόσο από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας, όσο και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, καθώς και από την διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση προς τον περιφερειάρχη, πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η παρέμβαση για την επέκταση και αναδιαρρύθμιση στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει και οι εργασίες για την προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτήριο της ψυχιατρικής κλινικής.

Το έργο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, υπολογιστών και συνοδού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του νέου έργου.

“Η παρέμβαση της Περιφέρειας γίνεται σε αναγνώριση των υπηρεσιών που προσέφερε το Νοσοκομείο της Καλαμάτας στην πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας της covid-19 και αποτελεί ανταπόδοση στον ζήλο και την αίσθηση καθήκοντος τόσο του αείμνηστου γιατρού Νίκου Γραμματικόπουλου, όσο και του υπόλοιπου ιατρονοσηλευτικού και άλλου προσωπικού” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.