Απεργιακές κινητοποιήσεις σ΄ ολόκληρη τη χώρα για την τραγωδία των Τεμπών – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην Καλαμάτα

Η οργή για το «έγκλημα» στα Τέμπη δεν κοπάζει. Μετά τις τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 Μαρτίου, όπου «πλημμύρισαν» με διαδηλωτές όλες οι πόλεις της χώρας, σήμερα Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έδωσαν το σύνθημα για ακόμα μία φορά για ακόμα μία παλλαϊκή συγκέντρωση για να μην ξεχαστούν τα θύματα των Τεμπών αλλά συγχρόνως και οι ταλαίπωρες οικογένειές τους.

Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχουν προκηρυχθεί πανελλαδικά.

Mε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, έξω από την έδρα του στην οδό Αριστομένους, ομιλίες και πορεία προς την κεντρική πλατεία, συμμετείχαν σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου στην 24ωρη απεργία τα συνδικάτα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας της ΓΣΕΕ και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.

Σύλλογοι και φορείς της πόλης, σε μια κινητοποίηση με δεκάδες παρουσίες σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά απαιτώντας δικαίωση για τα θύματα που έχασαν με αυτό τον τραγικό τρόπο την ζωή τους. Η οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη ξεχειλίζει.

Μεγάλη η ανταπόκριση και στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, όπου μέλη συνδικάτων και οργανώσεων, που πρόσκεινται σε αυτό συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία με συνθήματα σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Την ίδια ώρα, σιωπηρή διαμαρτυρία και συμμετοχή στην απεργία πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό του μήνυμα στην τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου.

Κοινό αίτημα των απεργιακών συγκεντρώσεων είναι η διαλεύκανση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και η πλήρης απόδοση ευθυνών.

Κινητοποιήσεις και στην Κυπαρισσία

Στο κτήριο του Εργατικού κέντρου Κυπαρισσίας συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων και την αντίδρασή τους για την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train και του ΟΣΕ.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις κυριάρχησαν συνθήματα και μηνύματα για απόδοση Δικαιοσύνης, ζητώντας “να μην υπάρξει συγκάλυψη”.