Χαμός για τα τηλεοπτικά της Euroleague: Πάνω από 50 εκατ. ευρώ στο τραπέζι!

Τεράστια μάχη φαίνεται πως γίνεται από τις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες για την απόκτηση των δικαιωμάτων της Euroleague. Σε αναμμένα κάρβουνα οι «αιώνιοι».

Το συμβόλαιο της Εuroleague με τη NOVA λήγει τους προσεχούς μήνες και φαίνεται πως και η Cosmote TV έχει μπει γερά στη μάχη της απόκτησης των δικαιωμάτων.

Οι δύο πλατφόρμες συζητούν για την επόμενη τριετία με τα ποσά να είναι εξωφρενικά αφού μιλάμε για πάνω από 50 εκατ. ευρώ να έχουν πέσει στο τραπέζι.

Τις εξελίξεις κοιτούν διακριτικά και οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός που το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας πηγαίνει σε αυτές και αποτελεί από τα βασικότερα έσοδά τους.

Να σημειωθεί πως είναι γνωστό πως το ελληνικό τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι από τα πιο ισχυρά και μεγάλα σε ολόκληρη την λίγκα αφού η NOVA πληρώνει 11 εκατ. ευρώ ετησίως, για να έχει αποκλειστικά τους αγώνες της διοργάνωσης στον τηλεοπτικό «αέρα» της.

Ωστόσο η Cosmote TV δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα… χέρια, μιας και γνωρίζει πως το παραπάνω συμβόλαιο εκπνέει σε λίγους μήνες. Οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες έχουν δείξει πόσο πολύ θέλουν την Euroleague στα κανάλια τους, γιατί το μπάσκετ έχει μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα, ειδικά όταν συνδυάζεται με τα brand names του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Τέλος το deal δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 5ο εκατ. ευρώ για μια τριετία, για όποιο κανάλι καταφέρει να εξασφαλίσει πρώτο τα δικαιώματα. Έτσι όπως είναι λογικό οι δύο «αιώνιοι» παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, και αναμένουν ώστε να πάρουν την τελική τους απόφαση.