Υπό κατασκευή το ενεργειακά αυτόνομο πάρκο τσέπης στις Εργατικές Κατοικίες στα Γιαννιτσάνικα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμα πάρκου τσέπης στην Καλαμάτα. Πρόκειται για δημοτικό κοινόχρηστο χώρο στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Γιαννιτσανίκων, πλησίον Ασύλου, όπου δημιουργείται ένας νέος χώρος πρασίνου, αναψυχής και συναντήσεων.

Η κατασκευή του νέου πάρκου τσέπης, ακολουθεί τη φιλοσοφία των υπολοίπων πάρκων του δικτύου, που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία και γειτονιές της Καλαμάτας. Οι εργασίες γίνονται από τα συνεργεία αυτεπιστασίας των Διευθύνσεων Τεχνικών και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και περιλαμβάνουν διαμορφώσεις χώρου, κατασκευές πεζοδρομίων, εγκατάσταση δικτύων καθώς και αστικό εξοπλισμό που κατασκευάζεται στα συνεργεία του Δήμου.

Pocket park giannitsan

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πάρκο τσέπης θα είναι ενεργειακά αυτόνομο.

Ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών στο εν λόγω πάρκο τσέπης, έλαβε σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία των Αντιδημάρχων Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου και Αναστάση Σκοπετέα, καθώς και του εντεταλμένου συμβούλου Γιάννη Μπάκα, ο οποίος και έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή. Ο σχεδιασμός του δικτύου των πάρκων τσέπης έχει γίνει από τον συνεργάτη του Δημάρχου – πολιτικό μηχανικό Βασίλη Κουτραφούρη.