Το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου όρισε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Η νέα σελίδα έχει ξεκινήσει σε όλα τα επίπεδα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτή η πρώτη ενότητα ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των προσώπων που αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα στις θέσεις των χωρικών αντιπεριφερειαρχών. Ο νέος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός φιλοδοξεί να αλλάξει την φιλοσοφία του σχήματος διοίκησης και το μοντέλο με το οποίο θα πορευτεί είναι έτοιμο.

Πριν από λίγη ώρα και με την επιστροφή στα καθήκοντά του μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε ο Δημήτρης Πτωχός έκανε γνωστές τις προθέσεις του που αφορούν την επιλογή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, που θα κληθούν να υπηρετήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου στους 5 νομούς της.

Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες

Νομός Αργολίδας: Ιωάννης Μαντζούνης

Νομός Αρκαδίας: Κωνσταντίνος Μανδρώνης

Νομός Κορινθίας: Αναστάσιος Γκιολής

Νομός Λακωνίας: Θεόδωρος Βερούτης

Νομός Μεσσηνίας: Ευστάθιος Αναστασόπουλος

«Η ευθύνη μας είναι βαριά και κρινόμαστε από τους πολίτες κάθε στιγμή, για κάθε μας πράξη»

Στο νέο διοικητικό σχήμα, ορίστηκε σε θέση Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα του Συντονισμού, των Οικονομικών και του Προγραμματισμού ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει, αξιολόγηση και… rotation. Αυτό είναι και το μότο του νέου Περιφερειάρχη το οποίο έχει γίνει ήδη γνωστό σε όλα τα πρόσωπα που θα κληθούν να υπηρετήσουν τον σχεδιασμό από θέσεις ευθύνης για την πρώτη ετήσια διοικητική περίοδο.

Τώρα όσο αναφορά τους 11 θεματικούς αντιπεριφερειάρχες που θα αναλάβουν και αυτοί τα πόστα τους για τις ειδικές κατηγορίες που θα κληθούν να υπηρετήσουν είναι οι εξής:

Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής: Σπύρος Ζαχαριάς

Πολιτισμού: Αθηνά Κόρκα

Τουρισμού: Αθανάσιος Μιχελόγγονας

Δημόσιας Υγείας: Χρυσοβαλάντης Μέλλος

Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Περικλής Νικολακέας

Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας: Σωτήρης Μουρίκης

Υποδομών & Δικτύων: Ανδρέας Τσουκαλάς

Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής: Μαρία Οικονομάκου

Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας: Τάσος Αδαμόπουλος

Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Αθλητισμού: Βασίλης Σιδέρης

Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας: Σπύρος Τζινιέρης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, ορίστηκαν, επίσης, και οι κάτωθι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι:

  • Αναστάσιος Γανώσης, για θέματα Μεταφορών & Επικοινωνιών
  • Δημήτριος Σχοινοχωρίτης, για θέματα Ποιότητας Ζωής & Εξυπηρέτησης του Πολίτη

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του νέου διοικητικού σχήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε σε σχετική δήλωσή του:

«Το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειάς μας υπηρετεί την ανανέωση όπως υπέδειξαν οι πολίτες και αποτελείται από πρόσωπα ικανά, έμπειρα, με ιδέες φρέσκιες και πολλή όρεξη για δουλειά. Η ομάδα μας έχει στόχο και καθήκον να εργαστεί σκληρά, ομαδικά και μεθοδικά για να πετύχει η Πελοπόννησος τη φυγή προς τα εμπρός που τόσο έχει ανάγκη.

Ως επικεφαλής της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου επεσήμανα πως η εργατικότητα, η διαφάνεια, το συλλογικό πνεύμα και η λογοδοσία στους πολίτες αποτελούν αδιαπραγμάτευτα προαπαιτούμενα.

Θα επαναλάβω, για ακόμη μία φορά, πως για μένα απέναντί μας θα είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου μας. Προβλήματα που απαιτούν εφαρμόσιμες λύσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα για τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες των συμπολιτών μας. Και στην κατεύθυνση αυτή, θα συμβάλλουν καταλυτικά όλα τα στελέχη της Περιφερειακής μας παράταξης.

Η ευθύνη μας είναι βαριά και κρινόμαστε κάθε στιγμή από τους πολίτες, για κάθε μας πράξη.

Ξεκινάμε, λοιπόν, χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό».