Τουρνουά τένις “Ancient Messene Open”: Παράδειγμα δύναμης και ψυχικού σθένους από άτομα με κινητικά προβλήματα

Με 30 συμμετοχές γυναικών και ανδρών από 12 χώρες, θα διεξαχθεί φέτος από 3 έως 6 Νοεμβρίου, το 5ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open», στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Buca beach resort» στην παραλία Ανάληψης.

Για το μοναδικό διεθνές τουρνουά που γίνεται στην Ελλάδα και είναι βαθμολογούμενο στο επίσημο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις (ITF), παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, ο διοργανωτής -και παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο- Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάμπης Μακρής.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Μεσσήνης δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει μέσω της συνδιοργάνωσης το σπουδαίο διεθνές τουρνουά «Ancient Messene Open» που ξεκινάει την Πέμπτη στην Ανάληψη.

Τόνισε ότι οι συμμετέχοντες αθλητές δίνουν ένα παράδειγμα δύναμης και ψυχικού σθένους προς όλους, να μην χάνουν το θάρρος και τη μαχητικότητά τους στην κάθε δυσκολία. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Δήμος στοχεύοντας να γίνει πιο φιλικός στα άτομα με κινητικά προβλήματα, δημιουργεί υποδομές προσβασιμότητας. Επιπλέον, η παρουσία αθλητών από διάφορες χώρες, η παραμονή τους και η ξενάγησή τους στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, προβάλει τουριστικά τον τόπο μας στο εξωτερικό. Ο κ. Καπέλιος συνεχάρη τον κ. Λαζαρίδη για τη διεθνή συμμετοχή που προσδίδει πρόσθετη αξία στη διοργάνωση, τονίζοντας ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει οικονομικά το τουρνουά.

Ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι το τουρνουά επανέρχεται δυναμικά, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, με συμμετοχές 30 αθλητών από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Ελβετία, Μαρόκο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία και Κροατία. Οι αφίξεις των αθλητών θα γίνουν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, οπότε το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση ώστε να διαμορφωθεί το πρόγραμμα αγώνων. Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Buca beach resort» στην παραλία Ανάληψης που διαθέτει 7 γήπεδα αγωνιστικού τένις. Προσκάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες, υπενθυμίζοντας ότι η είσοδος είναι δωρεάν.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μακρής δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή η πραγματοποίηση του 5ου διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο στον δήμο Μεσσήνης.

Το πρόγραμμα

Οι αγώνες γυναικών και ανδρών, μονοί και διπλοί θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, πρωί και απόγευμα. Το Σάββατο στις 7 μ.μ. θα γίνουν οι βραβεύσεις για τα μονά και διπλά αγωνίσματα γυναικών και τα διπλά ανδρών, ενώ την Κυριακή το τουρνουά ολοκληρώνεται με τους μονούς τελικούς των ανδρών.
Για το Σάββατο το πρωί έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Το 5ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης, την Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις ITF, τη Γενική Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ Καλαμάτας ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.