Τα νέα ποσά για το επίδομα παιδιού από 1η Ιανουαρίου 2024

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού Α21 για το 2024 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Ιανουαρίου 2024. Η εν λόγω προθεσμία για την υποβολή της αίτησης για το επίδομα παιδιού Α21 αφορά στο έτος 2023, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2023 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν τη δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή για το έτος 2023.

Ακόμη, στο πλαίσιο των στοχευμένων κυβερνητικών μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας, από την 1η Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, το επίδομα τέκνων αυξάνεται και η αύξηση αναμένεται να φανεί στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και μισθωτών.

Ειδικότερα:

  • Το επίδομα για ένα παιδί από τα 50 ευρώ ανεβαίνει στα 70 ευρώ.
  • Το επίδομα για δύο παιδιά από τα 70 ευρώ πηγαίνει στα 120 ευρώ
  • Το επίδομα για τρία παιδιά διαμορφώνεται στα 170 ευρώ
  • Το επίδομα για τέσσερα παιδιά ανεβαίνει στα 220 ευρώ από 170 ευρώ.
Πού γίνεται η αίτηση για το Α21

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά κάθε χρόνο από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών Taxisnet. Οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού Α21 μπορούν να υποβάλουν αίτηση ΕΔΩ.

Διευκρινίζεται ότι ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές. Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν λεπτομερώς για το επίδομα παιδιού, μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική σελίδα του ΟΠΕΚΑ.