Σύλληψη 38χρονου Αλβανού για χασισοφυτεία στην Τριφυλία με προσδοκώμενο κέρδος 1.000.000€ – Αναζητούνται οι συνεργοί του

Μία καλά οργανωμένη χασισοφυτεία αποτελούμενη από 812 δενδρύλλια ξεσκέπασαν το απόγευμα της Δευτέρας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στη θέση Κοτρώνι στους Αρμενιούς του Δήμου Τριφυλίας.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι ο 38χρονος Αλβανός, κάτοικος Κυπαρισσίας, και οι τουλάχιστον δύο ακόμα άγνωστοι συνεργοί του από την εκμετάλλευση της φυτείας θα αποκόμιζαν χρηματικό όφελος που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν καλά οργανωμένα, καθώς είχαν διαμορφώσει ειδικούς χώρους ως παρατηρητήρια για να αντιλαμβάνονται εγκαίρως πιθανή παρακολούθηση, ενώ επικοινωνούσαν μεταξύ τους με ασυρμάτους και επιχειρησιακές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τα οποία μάλιστα φόρτιζαν με φωτοβολταϊκά πάνελ!

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η συγκεκριμένη ομάδα είχε δραστηριότητα τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο έχοντας εκχερσώσει και διαμορφώσει κατάλληλα αρκετούς χώρους στην περιοχή των Αρμενίων. Είχαν επιλέξει σημεία με πυκνή βλάστηση και μαλακό χώμα και αφού προμηθεύτηκαν σπόρους προχώρησαν στη φύτευση 812 δενδρυλλίων μέσα σε πλαστικά γλαστράκια, τα οποία πότιζαν με νερό από παρακείμενη δημοτική γεώτρηση.

Τα φυτά βρέθηκαν σε πρώιμη ανάπτυξη και σε ύψος 5-10 εκατοστών και κατά την επιχείρηση σύλληψης κατασχέθηκαν. Σε σημεία σε μεγαλύτερο υψόμετρο από τις φυτείες είχαν διαμορφώσει βοηθητικούς χώρους, τόσο για να επιτηρούν, όσο και για να διαμένουν προσωρινά, κάτι που προέκυψε από προσωπικά αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων έφτασαν στα ίχνη της φυτείας και το απόγευμα της Δευτέρας εντόπισαν τον 38χρονο να αναχωρεί από τη φυτεία και τον συνέλαβαν.

Εκτός από τα 812 δενδρύλλια μέσα στα πλαστικά γλαστράκια, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης 2 σακίδια διαβίωσης, 2 φακούς, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ζεύγος κιάλια, ένα ζεύγος φορητών πομποδεκτών, καλλιεργητικό εξοπλισμό (φτυάρια, λιπάσματα, κ.ά.), αρδευτικό εξοπλισμό (λάστιχα, βάνες, κ.ά.), πλήθος εξοπλισμού διαβίωσης (τρόφιμα, οικιακό εξοπλισμό, κλινοσκεπάσματα, κ.ά.), ηλιακά πάνελ, ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς επίσης και τα χρηματικά ποσά των 100 ευρώ και των 1.500 λεκ Αλβανίας.

Σε βάρος τόσο του 38χρονου, όσο και ακόμα δύο αγνώστων συνεργών του σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, για ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.