Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»: “Θέλω να κάνουμε την Πελοπόννησο παγκόσμιο brand”

«Μένω και εργάζομαι στην Πελοπόννησο και γνωρίζω τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Ξέρω τι πρέπει να γίνει για να πάει η Πελοπόννησος Μπροστά και πώς πρέπει να γίνει» δηλώνει στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» και στο δημοσιογράφο Χρήστο Μπόκα ο Δημήτρης Πτωχός. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθαρίζει ότι «έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο, έχουμε και την ομάδα. Και είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε δυνάμεις, να μπούμε ως ίσοι προς ίσους εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Να προχωρήσουμε με νέες ιδέες και σύγχρονη τεχνογνωσία, όχι με ξεπερασμένες πολιτικές του χτες».

Ερωτηθείς για την εξαιρετική σχέση του με την Κυβέρνηση και το σύνολο του μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Πτωχός ανέφερε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο οι επισκέψεις στην Πελοπόννησο από σημαντικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης, για να συζητήσουν με τους πολίτες μια σειρά από προβλήματα και τις λύσεις τους. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «ξέρω πώς να συνεργαστώ, αλλά ξέρω και πώς να διεκδικήσω από την Κυβέρνηση όσα δικαιούμαστε στην Περιφέρειά μας. Οι προσωπικές σχέσεις λειτουργούν ως εχέγγυο καλής πίστης. Είναι, αν θέλετε, το bonus σε μια δύσκολη δουλειά που θα γίνει».

Σχετικά με την οικογενειακή του παράδοση στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» απάντησε ότι «είχα ως πρότυπο αιρετού τον πατέρα μου και τις αρχές με τις οποίες μας μεγάλωσε», συμπληρώνοντας ότι «από τον πατέρα μου έμαθα ότι οι αιρετοί πρέπει να σέβονται όλους τους συμπολίτες τους άσχετα εάν είναι ψηφοφόροι τους ή όχι. Έμαθα ακόμα τη σημασία του να ξέρεις πώς να συνεργάζεσαι, πώς να κάνεις πράγματα με άλλους για το κοινό καλό».

Όσον αφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα της Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Πτωχός εξήγησε ότι «στον σύγχρονο, σύνθετο και πολύπλοκο κόσμο που ζούμε δεν υπάρχει «ένα πρόβλημα». Όλα είναι αλληλένδετα. Βλέπω, λοιπόν, ομάδες προβλημάτων που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις», αναφέροντας ως σημαντικότερα ζητήματα προς επίλυση «την οργάνωση και τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών, τον συντονισμό των υπηρεσιών που συναπαρτίζουν την Πολιτική Προστασία, αλλά και σημαντικά και σύνθετα προβλήματα όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων, μια πρόκληση που συνδέεται με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τη συγκέντρωση δεδομένων, την ετοιμότητα των υπηρεσιών».

Στάθηκε, επίσης, ιδιαίτερα, στο γεγονός ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουμε μια ενιαία ταυτότητα για την Πελοπόννησο, από τα προϊόντα μας έως τον ίδιο τον τόπο μας ως προορισμό». Έθεσε, μάλιστα, ως ξεκάθαρο στόχο «να κάνουμε το brand “Πελοπόννησος” γνωστό σε όλο τον κόσμο -αυτό θα είναι το κλειδί της τοπικής μας ανάπτυξης».

Σχετικά με τους ήπιους τόνους της καμπάνιας του, η οποία αποφεύγει τις αιχμές εναντίον του αντιπάλου του, ο Δημήτρης Πτωχός εξήγησε ότι «έτσι έμαθα από την οικογένεια μου. Αυτός ο άνθρωπος είμαι και δεν αντιλαμβάνομαι την Αυτοδιοίκηση ως πεδίο προσωπικών καβγάδων». Επισήμανε, επίσης, ότι «δεν θα με ενδιέφερε να κερδίσω βρίζοντας και συκοφαντώντας τον αντίπαλό μου. Ο παλαιοκομματισμός σε κάθε του έκφανση -και η στείρα αντιπαράθεση είναι κατεξοχήν παλαιοκομματισμός- με ενοχλεί».

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Θα κερδίσουμε. Και το κυριότερο, θα κερδίσουμε χωρίς να έχουμε διχάσει. Ώστε ενωμένοι να κάνουμε όσα χρειάζεται για να πάει η Πελοπόννησος Μπροστά»!