Στο 4ο διεθνές Olympia Forum ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

Θέματα τουριστικής ανάπτυξης, οικονομικής ολοκλήρωσης και κοινωνικής συνοχής περιλαμβάνει η ομιλία του Κωνσταντίνου Μαρινάκου, προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, στο 4ο Διεθνές Olympia Forum που θα πραγματοποιηθεί 22-24 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.  

Στο 4ο Διεθνές Olympia Forum, που διοργανώνεται από το Delphi Economic Forum και την εφημερίδα «Πατρίς», θα συμμετάσχει ως ομιλητής ο επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρόεδρος του ΤΟΠ κ. Μαρινάκος. 

Παρουσίες

Στο ίδιο πάνελ θα συμμετάσχουν επίσης  η κα  Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο κ. Νικόλαος Κοροβέσης, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η κα  Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, εκτελεστικός διευθυντής ΣΕΤΕ και ο Μεσσήνιος Σωτήρης Βαρελάς, επίκουρος καθηγητής Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στο τριήμερο συνέδριο θα συμμετάσχουν εξέχουσες  προσωπικότητες από τον πολιτικό, οικονομικό και ακαδημαϊκό χώρο, ενώ το Διεθνές Olympia Forum IV είναι το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα, αφιερωμένο αποκλειστικά στην ενδυνάμωση πόλεων. Παράλληλα, έχει γίνει με τα χρόνια κοινός τόπος συνάντησης και ανταλλαγής καλών πρακτικών για τις προκλήσεις της Περιφερειακής Ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πολιτική συνοχή

Σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, η περιφερειακή πολιτική αποτελεί ζωτικό μέρος της στρατηγικής της Ε.Ε. για στενότερη οικονομική ολοκλήρωση, ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνική συνοχή. Ταυτόχρονα, η αποκέντρωση έχει εξελιχθεί σε ισχυρή τάση διαχείρισης, όχι μόνο περιφερειακών και τοπικών θεμάτων, αλλά και εθνικών.

Η επιτυχής λειτουργία της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής σε επίπεδο Ε.Ε. έχει στρατηγική σημασία από την άποψη της συνολικής διαδικασίας ολοκλήρωσης.

Η ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής και η μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. και των περιφερειών δεν αποτελούν μόνο μία από τις κύριες προτεραιότητες της ολοκλήρωσης, αλλά ταυτόχρονα και δικαιολογημένες προσδοκίες των ανθρώπων που ζουν στα κράτη μέλη της ένωσης.

Οι δράσεις της πολιτικής συνοχής θα πρέπει να κατευθυνθούν  σε εκείνους τους παράγοντες που έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στη βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών και της ανταγωνιστικότητας σε λιγότερο ανεπτυγμένες  περιφέρειες.