Στον δρόμο και πάλι οι φοιτητές Γεωπονίας η συνέχεια των κινητοποιήσεων στην Καλαμάτα

Ξανά στους δρόμους βγήκαν χθες οι φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας και Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής στη Λάρισα για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι των τμημάτων Γεωπονίας που ιδρύθηκαν μετά το 2014 παραμένουν χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι έχουν αξιολογηθεί και έχουν «προσπεράσει» τα παραδοσιακά τμήματα.

Στη διαμαρτυρία-κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα έξω από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων και Παιδείας συμμετείχε χθες και ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εκεί οι φοιτητές των Τμημάτων Γεωπονίας ανά την επικράτεια φώναξαν μαζικά το αυτονόητο:

την άμεση κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Επιπρόσθετα, οι φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιούν αποχή από τα μαθήματα, ενώ σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν πορεία στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας!

Η ανακοίνωση των φοιτητών

Το τελευταίο διάστημα η Φοιτητική Κοινότητα των Τμημάτων Γεωπονίας αντιδρά και απαιτεί την άμεση κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της. Το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα ταλαιπωρεί χιλιάδες φοιτητές εδώ και 4 χρόνια έπειτα από την μετεξέλιξη των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους που θα κατοχύρωναν την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών των Τμημάτων Γεωπονίας.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ( Πρώην ΤΕΙ ) έχει ασχοληθεί ενεργά με το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του τμήματος Γεωπονίας καθώς έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα αυτό εδώ και πολύ καιρό. Οι κινήσεις του Συλλόγου ήταν η αποστολή πρωτοκολλημένου εγγράφου προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου κύριο αίτημα ήταν η άμεση κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρευρέθηκε μαζί με όλους τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους πανελλαδικά των τμημάτων Γεωπονίας στην διαμαρτυρία-κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έξω από το Υπουργείο Παιδείας, όπου οι φοιτητές των τμημάτων Γεωπονίας ανά την επικράτεια φώναξαν μαζικά το αυτονόητο:
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Επιπρόσθετα οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απέχουν από τα μαθήματα αλλά και πραγματοποίησαν  πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Καλαμάτας για ακόμη μία φορά σήμερα το μεσημέρι, ημέρα ψήφισης της τροπολογίας στη Βουλή.