Σε ύφεση η φωτιά στη Μεσσηνία – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Μεσοχωρίου

Σε ύφεση είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στον Δήμο Πύλου Νέστορος στη Μεσσηνία, στην περιοχή Σχίνο μεταξύ Μεσοχωρίου και Παλαιόνερου, με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής να μιλά για συνολικά 1.053 φωτιές στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα.

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μεσοχώρι, της Πύλου, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά την κοινότητα και να κινηθούν προς την περιοχή, Πήδασος, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος στο twitter η φωτιά έχει ξεσπάσε σε δασική έκταση στην περιοχή Σχίνο και έχουν κινητοποιηθεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις.

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη καθώς, λίγο μετά τις 14:00 δόθηκε εντολή για εκκένωση του Μεσοχωρίου.

Όπως μετέδωσε το OPEN υπάρχει ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, με τη βασική προτεραιότητα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι να ανακοπεί το μέτωπο που κινείται προς το Μεσοχώρι.

ΦΩΤΙΑ ΠΥΛΟΣ

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, έκανε λόγο για δύσκολη φωτιά.  Ανέφερε πως απειλούνται δύο οικισμοί, οι Βάρακες και το Μεσοχώρι που είναι “μεγάλοι”.

Είμαστε σε κρίσιμη φάση αυτή τη στιγμή”, είπε και συνέχισε: “Από τον οικισμό είναι γύρω στα 800 μέτρα με 1 χλμ η φωτιά“.

“Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό”, τόνισε η κ. Τζίμα. Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν και 14 Φινλανδοί πυροσβέστες που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Πυροσβεστών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και υδροφόρες της

ΦΩΤΙΑ ΠΥΛΟΣ
Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην πειοχή Σχίνο Μεσσηνίας εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση από το Μεσοχώρι Μεσσηνίας προς την Πήδασο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους και πυροσβεστική.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.