Σε άσχημη κατάσταση από τον ξυλοδαρμό της η δημοσιογράφος της ΕΡΤ – Την είχε χτυπήσει και μέσα στο Ραδιομέγαρο – Τι ισχυρίζεται ο 45χρονος

“Δέχτηκα σωματική βία και εξυβρίσεις από τη σύντροφό μου. Με χτύπησε στο στήθος μου με τις παλάμες της” υποστήριξε ο δημοσιογράφος – Εκτός ΕΡΤ ο 45χρονος, ανανεώνεται η σύμβαση της 30χρονης.

Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τον ξυλοδαρμό 30χρονης από τον σύντροφό της, δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Όπως έγινε γνωστό, όλα συνέβησαν βράδυ Κυριακής. Ο 45χρονος, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο και μητέρα των δύο παιδιών του, ήταν στο σπίτι της νυν συντρόφου του, επίσης δημοσιογράφου της ΕΡΤ, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Mega, εκείνο το βράδυ το ζευγάρι λογομάχησε έντονα, με την κατάσταση να ξεφεύγει και την 30χρονη να καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό της.

“Με χαστούκισε, με έσπρωξε και με τράβηξε από τα μαλλιά. Πήγα στο ΚΑΤ και στις 01:18 τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισε να μου στέλνει υβριστικά και απειλητικά μηνύματα ενώ βρισκόμουν στο νοσοκομείο. Μου έλεγε ότι είναι κάτω από το σπίτι μου και ότι θέλει να μου μιλήσει”, ανέφερε η 30χρονη καταγγέλλουσα.

Οι γιατροί στο ΚΑΤ διέγνωσαν κάκωση στη γνάθο. Ωστόσο, η 30χρονη δεν προσέφυγε αμέσως στις Αρχές, φοβούμενη -όπως είπε- τον διασυρμό.

“Την Κυριακή προς Δευτέρα επισκέφτηκε τραυματισμένη το νοσοκομείο ΚΑΤ. Αμέσως την εξέτασαν γναθοχειρουργοί, της περιποιήθηκαν τα τραύματα και είδαν ότι έπασχε από διαταραχή σύγκλισης της γνάθου. Είναι υποχρεωμένος ο γιατρός όταν διαπιστωθούν σοβαρά αντικειμενικά ευρήματα, να πάρει τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Δεν γνωρίζω εάν ο γιατρός πήρε ή όχι την αστυνομία”, ανέφερε στο MEGA ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όλα άλλαξαν μετά από μια κλήση που είχε με την πρώην σύζυγο του φερόμενου ως δράστη που την ενημέρωσε πως κι εκείνη δεχόταν απειλές από τον 45χρονο.

“Το απόγευμα της Δευτέρας στις 20:30 άρχισε να με καλεί στο τηλέφωνο, κάτι που μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία. Στις 23:00 το βράδυ επικοινώνησα με την εν διαστάσει σύζυγό του και με ενημέρωσε ότι κι αυτήν την απείλησε μέσω τηλεφώνου”.

Μετά από αυτήν την κλήση η 30χρονη αποφάσισε να κατονομάσει τον κακοποιητή της. Το μεσημέρι της Τρίτης η νεαρή δημοσιογράφος πέρασε το κατώφλι του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας στην Ομόνοια και προχώρησε σε καταγγελία. Ο 45χρονος στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη στην περιοχή του Πειραιά, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες.

Αναβλήθηκε η δίκη του δημοσιογράφου

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή  – Η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή, έως τότε ο κατηγορούμενος παραμένει κρατούμενος – «Σε έναν καβγά ποτέ δεν φταίει ένας» υποστήριξε ο δικηγόρος του.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή σε βάρος του δημοσιογράφου ο οποίος συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο Δικαστήριο.  Η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή μετά από αίτημα του συνηγόρου του δημοσιογράφου, ο οποίος θα παραμείνει κρατούμενος έως τότε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες σε βάρος του δημοσιογράφου αναμένεται να ανοίξει και μια ακόμη δικογραφία η οποία θα αφορά τη διερεύνηση προγενέστερων πράξεων του, τις οποίες φέρεται να τέλεσε κατά της εν διαστάσει συζύγου του αλλά και της νυν συντρόφου του. Για τον λόγο αυτό αναμένεται να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής βίας.

«Σε έναν καβγά ποτέ δεν φταίει ένας» λέει ο δικηγόρος του

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο, «Δεν υπάρχει καμία καταγγελία στην αστυνομία», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι ναι μεν την έχει απωθήσει, αλλά κατά τον εντολέα του, τον είχε προκαλέσει νωρίτερα. «Σε έναν καβγά ποτέ δεν φταίει ένας» είπε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, ενώ απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν της είχε προκαλέσει κάταγμα στην γνάθο.

Επίσης ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι τον χτύπησε και η σύντροφός του.

ΕΡΤ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Εκτός ΕΡΤ μέχρι νεοτέρας ο 45χρονος

Ο 45χρονος απομακρύνθηκε άμεσα από την ΕΡΤ μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία που εκκρεμεί σε βάρος του.

“Η ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα – The Toc