Σήμερα η απολογία του 15χρονου για το μαχαίρωμα τα ξημερώματα της Κυριακής

Την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει ο 15χρονος, ο οποίος φέρεται ότι χτύπησε με σουγιά πάνω σε καβγά έναν 28χρονο ξημερώματα Κυριακής έξω από νυχτερινό μαγαζί στην οδό Υπαπαντής στην Καλαμάτα, και τον έστειλε στο Νοσοκομείο.

Σήμερα μάλιστα αναμένεται να περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας Καλαμάτας για να απολογηθεί.

Αρχικά, ο ανήλικος φερόμενος ως δράστης του μαχαιρώματος, συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συμμετοχή σε συμπλοκή, καθώς και για τον νόμο περί όπλων. Η εισαγγελέας, όπου οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας την Πρωτομαγιά, του άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας αντί της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αξιολογώντας τόσο το όπλο που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος για να επιτεθεί στον παθόντα, όσο και το σημείο πίσω στην πλάτη όπου τον χτύπησε, με κίνδυνο να τραυματίσει σοβαρά τον πνεύμονα.

Young man in handcuffs

Οι δύο φίλοι του 15χρονου που κατηγορούνται για συμμετοχή στη συμπλοκή και συνελήφθησαν, ένας 21χρονος ξάδερφος του ανηλίκου και ένας 18χρονος, όλοι Έλληνες, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή της εισαγγελέα. Ελεύθερος αφέθηκε και ένας 31χρονος Αρμένιος, φίλος και ομοεθνής του 28χρονου παθόντα, ο οποίος κατηγορείτο για ψευδή κατάθεση και συμμετοχή στη συμπλοκή, και αρνήθηκε στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν στον τόπο όπου έγινε το μαχαίρωμα.

Ο παθών δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του και νοσηλεύτηκε περισσότερο για προληπτικούς λόγους.