Π. Νίκας στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας: “η τουριστική Ελλάδα δεν είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη”

“Η τουριστική Ελλάδα δεν είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, είναι η Κυπαρισσία, είναι τα χωριά μας, είναι οι πανέμορφοι οικισμοί στη Πελοπόννησο και σε όλη την πατρίδα μας”.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον σύντομο χαιρετισμό του, προχθές Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στην Ανω Πόλη της Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου / Peloponnese Food Stories που διοργάνωσε η Περιφέρεια, μαζί με τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

“Εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα, εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους, στον τόπο μας παράγονται σπουδαία προϊόντα, προϊόντα μεσογειακής διατροφής. Ο τρόπος που μαγειρεύουμε είναι εκπληκτικός, η ελληνική κουζίνα είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Επομένως τα τρόφιμα που παράγονται εδώ και ο τρόπος παρασκευής πρέπει να γίνει ένα άλλο συγκριτικό πλεονέκτημα, για να προσελκύσουμε τουρισμό.

Η τουριστική Ελλάδα δεν είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, είναι η Κυπαρισσία είναι τα χωριά μας, είναι οι πανέμορφοι οικισμοί στη Πελοπόννησο και σε όλη την πατρίδα μας.

Ενδεχομένως μας προσβάλουν όλα αυτά που γίνονται στη Μύκονο κατά πρώτο λόγω και στη Σαντορίνη κατά δεύτερο, όπου -εδώ και δεκαετίες- όλη η προπαγάνδα του κράτους για την ανάπτυξη του τουρισμού είχε πέσει σε αυτές τις δύο περιοχές” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την ποιοτική εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών -από την Τριφυλία, αλλά και από άλλες περιοχές.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχαν παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη Μεσσηνία, ενώ γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής προσέφεραν παραδοσιακά κεράσματα.

Η βραδιά περιελάμβανε επίσης, μεταξύ άλλων, γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιόλαδου, καθώς και διαγωνισμό επιτραπέζιας ελιάς από γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου.

Χαιρέτισαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Σωτήρης Μπακούρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου.