Πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων για να ξεπεραστούν οι αντιθέσεις και να θωρακιστεί του προϊόντος της Ελιάς Καλαμών (vid)

Όχι μόνον δεν περνά στα ψιλά αλλά αναμένεται να δρομολογήσει ενδιαφέρουσες εξελίξεις η εσπερίδα που συνδιοργανώνει το Επιμελητήριο Λακωνίας για την ελιά καλαμών σε συνεργασία με άλλα Επιμελητήρια. Θέματα πλέον που άπτονται εθνικών προϊόντων η παραγωγή του οποίου συμβάλει στην βιοτεχνική και βιομηχανική παραγωγή και στο εισόδημα κάθε Νομού δεν μπορεί παρα να είναι ψηλά στην ατζέντα των Ειμελητηρίων.

Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες, το έκαναν τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας, και Φθιώτιδας οργάνωσαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που κατέληξε και σε ορισμένα χρηστικά συμπεράσματα για το πως μπορούν να ξεπεραστούν οι αντιθέσεις και τα κοινά σημεία, αλλά και οι κοινές αγωνίες για το προϊόν της Ελιάς Καλαμών και τα όσα πλέον ανακύπτουν μετά τις τελευταίες αποφάσεις και του ΣτΕ.

Τα ζητήματα παραμένουν αρκετά όμως το κρίσιμο είναι η προστασία των παραγωγών και η ενδυνάμωση του προϊόντος. Όλα αυτά εξελίχθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Γύθειο με πολλές θέσεις να ακούγονται παρουσία πολλών φορέων και πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων και τη γενική κατεύθυνση να είναι η συγκρότηση μιας ειδικής τεχνικής επιτροπής που θα δείξει τον οδικό χάρτη για την συνέχεια και τον τρόπο θωράκισης του προϊόντος.