Προφυλακίστηκε ο 37χρονος για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής – “Θόλωσα κι άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι”

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η απολογία του 37χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής από τη Μυρτιά, της Ηλείας. Ο δράστης αυτού του στυγερού εγκλήματος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακρίτριας οι οποίοι μεταφέρθηκαν με πλήρη μυστικότητα και ασφάλεια στην Αστυνομική Διεύθυνση Πύργου.

Η απολογία του κράτησε περίπου δύο ώρες, κάτω υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μετά την ολοκλήρωσή της, ο 37χρονος οδηγήθηκε πίσω στο κελί του, ενώ θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι στην διαδικασία δεν εμφανίσθηκε δικηγόρος για την υπεράσπισή του παρά το γεγονός ότι χθες είχε γίνει γνωστό ότι μετά από 22 απορρίψεις ο 23ος θα τον εκπροσωπούσε στην νόμιμη διαδικασία. 

Εξωτερικά του κτιρίου, αλλά και στους γύρω δρόμους είχαν παραταχθεί τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ με κλούβες, περιπολικά και ακροβολισμένοι αστυνομικοί απαγορεύοντας την κυκλοφορία, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια και λιντσάρισμα από συγγενείς και φίλους της 11χρονης.

Την ίδια ώρα, στις αστυνομικές αρχές είναι υπαρκτός και έντονος ο φόβος για ξέσπασμα βεντέτας, αφού και σήμερα στο πλήθος υπήρχε κλήμα οργής, ενώ το κάψιμο του σπιτιού του δράστη την ώρα που γίνονταν η κηδεία της 11χρονης δείχνει τις διαθέσεις συγγενών και φίλων.

“Θόλωσα, την έσπρωξα, πήρα το κατσαβίδι και άρχισα να την καρφώνω”

“Αποδέχομαι την πράξη μου, έχω μετανιώσει και ζητάω συγνώμη”. Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος δράστης της ειδεχθούς δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η 11χρονη μπήκε στο αυτοκίνητο με τη θέλησή της και ξεκίνησαν να πάνε μια βόλτα.

“Η Β. μου είπε που πάμε και εγώ της είπα πάμε βόλτα. Φτάσαμε σε μία αγροτική περιοχή μεταξύ Λεχαινά και Αρετής σταμάτησα το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε και οι δύο κάτω. Τότε εγώ της έπιασα το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά η Β. αντέδρασε και δεν ήθελε. Μου είπε ότι θα το πει στον πατέρα της και τη μάνα της“.

Μετά περιέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας:

Θόλωσα, την έσπρωξα και έπεσε κάτω. Εγώ πήγα στο αμάξι, στην θέση του οδηγού που είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα, πήγα πάλι πίσω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωσα στο λαιμό την πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα”.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του 37χρονου, που σκότωσε την ανιψιά του το βράδυ της περασμένης Κυριακής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της αρπαγής ανηλίκου, της οπλοχρησίας και της οπλοφορίας.

Η σκληρότητα του εγκλήματος και το γεγονός ότι το θύμα ήταν ένα παιδί οδήγησε τους δικηγόρους να απορρίψουν την υπεράσπιση του κατηγορούμενου χωρίς δεύτερη σκέψη. Επιπλέον, το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει σε όλη τη χώρα και ο φόβος για αντίποινα, έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την αναζήτηση δικηγόρου για τον δράστη.

Εν τέλει, ο 23ος δικηγόρος δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Το κλίμα στο χωριό Μυρτιά του δήμου Πύργου είναι βαρύ καθώς επικρατεί θρήνος αλλά και οργή, με τους κατοίκους να είναι εξαγριωμένοι μετά το αποτρόπαιο συμβάν.