Που γίνεται ”η φάση”

H κλασσική ατάκα μεταξύ των νέων, για τα στέκια της πόλης.

Από τον Νίκο Κουρή

Στην Καλαμάτα τα πράγματα ενώ φαίνεται  να αλλάζουν όσον αφορά τη διασκέδαση με τον πεζόδρομο της Σφακτηρίας να έχει μπει στον  χάρτη,  – θυμηθείτε  πριν χρόνια τον πεζόδρομο της  Ιατροπούλου – έχουν και τις σταθερές τους όπως η Κεντρική Πλατεία και το Ιστορικό Κέντρο. Είναι οι γνωστές πιάτσες που ιδιαίτερα τα Σ/Κ  σαν να λειτουργεί  ένα  άτυπο κάλεσμα και ο περισσότερος κόσμος είναι στο σουλάτσο και σε μια ωραία βόλτα, πριν καταλήξει σε κάποιο από τα αγαπημένα του μαγαζιά.

Εξαρτάται βέβαια πως εξηγεί  κανείς ”που γίνεται η φάση’’ ,  οπότε δεν θα ρισκάρουμε κάποια πρόβλεψη ποιο είναι το χιτ της χρονιάς. Επίσης, ανάλογα και με την ηλικία οι προτιμήσεις διαφέρουν.  Το σίγουρο είναι ότι η πόλη μας είναι ζωντανή με αρκετές προτάσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας σε πολλές γωνιές της πόλης, τόσο downtown όσο και πιο αποκεντρωμένα. Ακόμα και αυτή τη δύσκολη εποχή πολλοί επιχειρηματίες προσπαθούν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στους πελάτες  – θαμώνες τους.

Ιδιαίτερα τώρα  – στην περίοδο της Αποκριάς  – όλο και περισσότερα θεματικά πάρτι ετοιμάζονται και φτιάχνουμε σιγά σιγά την ατζέντα μας.

Κάτι όμως  που μου έχει κάνει εντύπωση τις καθημερινές, είναι,  ότι κυρίως οι νέοι ‘’στεκιάζουν’’ και σε άλλους  ανοιχτούς  χώρους όπως στην παραλία(ακόμη και τον χειμώνα)  ή ακόμα και στη Βέργα. Ίσως τα οικονομικά, ίσως ‘’τα ίδια και τα ίδια’’ φέρνουν διαφορετικές συνήθειες.

Το σίγουρο είναι ότι η πόλη μας  μπορεί να μην είναι η μεγαλούπολη με εκατοντάδες προτάσεις για έξοδο, διασκέδαση ή ψυχαγωγία, παρ’ όλα αυτά με λίγο ψάξιμο παραπάνω όλο και κάτι ιδιαίτερο μπορείς να βρεις και οι διάφοροι ‘’πολιτιστικοί πυρήνες’’ της Καλαμάτας δημιουργούν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.