Πλήθος κόσμου και άκρως επιτυχημένη η 8η Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας (vid)

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας ο θεσμός της πόλης επέστρεψε δριμύτερος, θυμίζοντας εικόνες από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Η κατανάλωση που σημειώθηκε σύμφωνα με τους επαγγελματίες δεν ήταν η προσδοκώμενη, ωστόσο το γεγονός και μόνο πως είδαν μια εξτρά ώθηση στο τζίρο τους στο κλείσιμο των θερινών εκπτώσεων, αν μη τι άλλο όπως είπαν τους ικανοποίησε. Απ’ την κίνηση επωφελήθηκαν και τα καταστήματα εστίασης, καθώς στην πλειοψηφία τους γέμισαν από κόσμο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 7 μ.μ. και κράτησαν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, όπου και τα περισσότερα καταστήματα έκλεισαν, μιας και ορισμένα είχαν κατεβάσει ρολά νωρίτερα.

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, οι οποίες ξεκίνησαν με μουσική περιοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με αφετηρία την έδρα της Φιλαρμονικής στην οδό Υπαπαντής και στάσεις στο Δημαρχείο, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων από την οδό Μακεδονίας, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην πλατεία Όθωνος. Παράλληλα, “έτρεξαν” διάφορες δράσεις και events, όπως χορευτικά που ενθουσίασαν τους περαστικούς.

Λίγο μετά τις 9 στην Κεντρική Πλατεία έγινε συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.  Το live που είχε ως τίτλο «Ενα φως αναμμένο» εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022. Μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου τραγούδησαν η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και οι “Ευγενείς Αλήτες”. 

Την εμπορική γιορτή διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας και συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.