«Πεδίο μάχης» οι Βρυξέλλες: Τρακτέρ στο κέντρο, συγκρούσεις αγροτών-αστυνομίας -Φωτιές στους δρόμους

ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Άχυρα, ελαστικά, κοπριά, τρακτέρ και κιγκλιδώματα περικύκλωσαν το κέντρο των Βρυξελλών στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, με οργισμένους αγρότες να έρχονται σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες οργισμένοι με τη «γραφειοκρατία και τον ανταγωνισμό από τις φθηνές εισαγωγές χωρών εκτός ΕΕ», οδήγησαν τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες σε μια νέα επίδειξη δύναμης, εν μέσω της συνεδρίασης των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Αγρότες συνεχίζουν μάλιστα να καταφθάνουν στις Βρυξέλλες.

Πάνοπλοι Αστυνομικοί περιπολούν κοντά σε οδοφράγματα που στήθηκαν στα κύρια σημεία εισόδου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Γεωργίας του μπλοκ των 27 χωρών. Δεκάδες τρακτέρ, στολισμένα με σημαίες και πανό, έχουν παραταχθεί σε ουρές, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην πόλη.

Οι αγρότες έχουν φτάσει μια ανάσα από το κτίριο της Κομισιόν. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι παρατεταγμένες στον δρόμο προκειμένου να μην προχωρήσουν οι αγρότες προς τα κτίρια της ΕΕ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr