Παύλος Πολάκης: Παραμένει και επίσημα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά ο ίδιος;

Και επίσημα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές θα βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραπάνω αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, τον δρόμο της επιστροφής του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε δείξει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, με την εισήγησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έπειτα και από την επιστολή “μετανοίας” του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

“Σήμερα η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας. Η επιστολή του σύντροφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης. Ωστόσο αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό” συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας” ανέφερε.

Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο. Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε. Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο;” σημείωσε.

Η επιστολή “μετανοίας” του Παύλου Πολάκη

Να γεφυρώσει το χάσμα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε ο Παύλος Πολάκης, με τον Κρητικό βουλευτή να στέλνει επιστολή προς την Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Ο στόχος ήταν προφανής, να του επιτρέψει ο πρόεδρος του κόμματος να τοποθετηθεί, εκ νέου, στα ψηφοδέλτια, όπως και έγινε.

Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης των Οργάνων στα οποία έχει παραπεμφθεί, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε αστοχία την ανάρτησή του στο Facebook, με την οποία “απειλούσε” τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές εάν δεν μπει στη λίστα των υποψηφίων και ο Μιχάλης Χαιρετάκης.

“Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας δηλώνω ότι επ’ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει” συνεχίζει ο βουλευτής, αναφερόμενος στη συνέντευξη Τσίπρα στο Πρώτο Θέμα.

Υπογράμμιζε δε, ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο όπως τονίζει, στηρίζει από το 2012, ενώ αναφέρθηκε και στην περιβόητη λίστα με τα πρόσωπα δημοσιογράφων για την οποία αποδοκιμάστηκε και εκτός και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων-δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα” επισήμανε ο Παύλος Πολάκης.

Κλείνοντας τη “δήλωση μετανοίας” σημείωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και κάνει λόγο για λάθος χειρισμούς.

“Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι”

Δεν πέρασαν παρά μόνον λίγα λεπτά από την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παύλος Πολάκης δημοσίευσε στο Facebook την πρώτη του αντίδραση για την παραμονή του στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στους πολιτικούς αντιπάλους, στην Κρήτη και στον ίδιο τον… Αλέξη Τσίπρα.

“ΜΑΖΙ για τη μεγάλη ΝΙΚΗ! Πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Για να ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ! Για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ! ΥΓ1: Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι…ΥΓ2: Η Κρήτη δείχνει πάντα τον δρόμο…”, έγραψε ο Παύλος Πολάκης, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του να περπατάει δίπλα-δίπλα με τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

“Σήμερα η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας. Η επιστολή του σύντροφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης. Ωστόσο αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό” συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας” ανέφερε.

Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο. Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε. Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο;”.