Παρκς – Σάκκαρη 2-1, πρόωρο «αντίο» της Μαρίας στην Οστράβα … (vid)

H Μαρία Σάκκαρη αν και προηγήθηκε στα sets κόντρα στην Νο144 του κόσμου, Αλίσια Παρκς, στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από την Αμερικανίδα με 5-7, 7-5, 7-5 αποχαιρετώντας πρόωρα τη διοργάνωση όπου πέρσι είχε φτάσει στον τελικό. 

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στο εξαιρετικό service της 21χρονης Αμερικανίδας η οποία τελείωσε το παιχνίδι με… 15 άσους (8 διπλά λάθη), αλλά και με 17 winners από το backhand έναντι μόλις ενός της Σάκκαρη! 

Παρά το γεγονός αυτό η Νο7 του κόσμου ήταν απόλυτη στο 1ο set σερβίροντας εντυπωσιακά με τους κερδισμένους πόντους στο 1ο service να φτάνει στο 82% (14/17) ενώ το 2ο ήταν στο 57% (8/14).

Μάλιστα ξεκίνησε την αναμέτρηση με break (1-0), με την Παρκς ωστόσο να το παίρνει άμεσα πίσω (1-1).

Από εκεί και πέρα η μοναδική που απειλούσε για break ήταν η Σάκκαρη, η οποία το κατάφερε στο πιο καθοριστικό σημείο (11ο game) παίρνοντας προβάδισμα με 6-5 για να κλείσει το set λίγο αργότερα στο service της. 

Στο 2ο set η Παρκς, μπορεί να συνέχισε τα πολλά αβίαστα λάθη (κυρίως από το backhand), αλλά παράλληλα έγινε και πιο επιθετική, βελτιώνοντας επίσης και τα ποσοστά της στο service με τους κερδισμένους πόντους από το 68% στο 1ο set να φτάνουν το 86% (18/21) δυσκολεύοντας αρκετά τις επιστροφές της Σάκκαρη. 

Η Αμερικανίδα έσβησε τη μοναδική απειλή στο set από τη Σάκκαρη, σβήνοντας το μοναδικό break-point που αντιμετώπισε διατηρώντας το προβάδισμα (5-4).

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη, το έκανε η Παρκς στο 12ο game, όπου μετά από δυο set-points, “έκλεισε” το set με 7-5, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο decider (στο 4ο στα τελευταία 6 παιχνίδια για τη Σάκκαρη) η πίεση της Παρκς έγινε ακόμα πιο έντονη και ειδικά στο 8ο game, εκεί όπου η Σάκκαρη χρειάστηκε να σβήσει 4 break-points για να φτάσει σε ένα μεγάλο hold (4-4). 

Η Παρκς κρατούσε εύκολα το service της, χάνοντας μόλις έναν πόντο στο 1ο service στο 3ο set, την ίδια ώρα που η Σάκκαρη δεν μπορούσε να βρει εύκολα 1ο service, κάτι που της κόστισε στο 12ο game, όπου δέχθηκε ένα ακόμη break με το οποίο η Αμερικανίδα σφράγισε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της και πρώτη κόντρα σε Top-10 παίκτρια. 

Με 59 winners ολοκλήρωσε τον αγώνα η 21χρονη, έναντι μόλις 9 της 27χρονης Ελληνίδας. Η Σάκκαρη υπέπεσε σε μόλις 11 αβίαστα λάθη, με την Παρκς να κάνει 24, αλλά στο τέλος να παίρνει την πολύ δύσκολη νίκη.

Πηγή Tennis24