Παρακολούθηση ενεργειακών καταναλώσεων σε δημοτικά κτήρια της Καλαμάτας μέσω ψηφιακής εφαρμογής

Ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία συγκεντρώνονται και καταχωρούνται όλα τα ιστορικά στοιχεία των ενεργειακών καταναλωτών, καθώς και οι καταναλώσεις αυτών σε πραγματικό χρόνο, αναπτύχθηκε και χρησιμοποιείται στο Δήμο Καλαμάτας.

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης των ενεργειακών καταναλώσεων καθώς και του ανθρακικού αποτυπώματος των δημοτικών κτηρίων του Δήμου Καλαμάτας.

Σε μία περίοδο με έντονες πιέσεις στα ενεργειακά θέματα, η χρήση της εφαρμογής συνδράμει το Δήμο Καλαμάτας στο σχεδιασμό στοχευμένων παρεμβάσεων ενεργειακής βελτίωσης των κτηρίων και των εγκαταστάσεων, με στόχο τη μείωση των καταναλώσεων, του ενεργειακού κόστους, καθώς και του ανθρακικού αποτυπώματος.

Sc ENERG 4

Η ψηφιακή εφαρμογή DATABUILD του Δήμου Καλαμάτας, η οποία είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.databuildandroid.kalamata, είναι φιλική στο χρήστη και περιλαμβάνει:

– χάρτη με τα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις του Δήμου

– αλφαβητική λίστα με τα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις του Δήμου

– μοναδική σελίδα για κάθε κτίριο με βασικές πληροφορίες και μικρό χάρτη μόνο για το επιλεγμένο κτίριο

– δυνατότατα πλοήγησης σε ένα κτίριο μέσω Google Maps κάνοντας “κλικ” επάνω του από τον χάρτη του Databuild.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Καλαμάτας, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο σχετικού Προγράμματος που υλοποιήθηκε από το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2019» του Πράσινου Ταμείου.