ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-0: Ποδαρικό με το δεξί του Μπράντον Τόμας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν καθώς αν και έπαιξε με πολλές απουσίες επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 με τον Μπράντον Τόμας να ανοίγει λογαριασμό στη Super League και να δίνει το τρίποντο στους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί στη φετινή Super League καθώς επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 στην Τούμπα με το ματς ουσιαστικά να κρίνεται στο πρώτο δεκάλεπτο αφού ο δικέφαλος σκόραρε μόλις στο 7′ του αγώνα με τον Μπράντον Τόμας και κράτησε το υπέρ του τέρμα μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρεσε στο μεγαλύτερο διάστημα, ήταν καλύτερη και έδειξε πως παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται όλο και καλύτερος. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του συνέχισε όπως και πέρυσι καθώς έπαιξε ποδόσφαιρο στην Τούμπα, δεν κλείστηκε πίσω και είχε τις στιγμές τις κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Με Τόμας στην κορυφή και τρεις της ακαδημίας στην άμυνα

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε πολλές αλλαγές στην αρχική της ενδεκάδα, με τον Κουλιεράκη να παίζει στόπερ, τον Τσαούση ως αριστερό μπακ και τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή ενώ εκτός αποστολής ήταν για διαφορετικούς λόγους οι Βιεϊρίνια, Ζίβκοβιτς, Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας. Και η ομάδα του Αγρινίου όμως είχε αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της αλλά έδειξε καλύτερο πρόσωπο απ’ ότι στα έως τώρα φιλικά.

Η πρώτη ενδεκάδα της νέας χρονιάς, με μ.ο. 25,7 χρόνια, έκρυβε εκπλήξεις για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αν κάτι έπρεπε να κρατήσουμε από την πρώτη ενδεκάδα της νέας σεζόν, αυτό ήταν η άκρως νεανική (και ελληνική στα 3/4 της) αμυντικής τετράδας, με τους τρεις από τους τέσσερις, πιο συγκεκριμένα τους Λύρατζη, Τσαούση και  Κουλιεράκη, είναι παίκτες που προέρχονται από τις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες, με τον πιο μικρό της παρέας, τον Χανιώτη στόπερ να κάνει απόψε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε σχηματισμό 4-3-3, με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια και τους Αποστολάκη, Λάρσον, Κορνέλιους και Χουχούμη στην άμυνα. Τριάδα στο κέντρο οι Ντίας, Φλόρες και Μλάντεν, με τους Χατζηθεοδωρίδη και Ντουάρτε στα άκρα, δίπλα στον Καρέλη.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε συνέχεια από τα δεξιά στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 7′ με τον Μπράντον Τόμας μετά από ασίστ του Νάρεϊ και συνέχισε να απειλεί τόσο με τον Ισπανό φορ όσο και με τον Αουγκούστο που βρέθηκε αρκετές φορές σε θέση βολής αλλά σπατάλησε τις ευκαιρίες που είχε.

Ο δικέφαλος είχε τους Κούρτιτς και Ντάντας σε μεγάλη μέρα καθώς ο Σλοβένος είχε 158 ενέργειες με τη μπάλα στα πόδια ενώ και ο δεύτερος μέχρι να αποχωρήσει από την αναμέτρηση ήταν μεταξύ των κορυφαίων του ΠΑΟΚ σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να φτάνει στη νίκη με το παρθενικό γκολ του Μπράντον Τόμας στο πρωτάθλημα.

Γκολ με το… καλημέρα για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ορεξάτος. Και μετουσίωσε την όρεξη του σε γκολ, με το… καλημέρα.

Λύρατζης και Νάρεϊ συνεργάστηκαν άψογα από τα δεξιά, ο Έλληνας μπακ έκανε φοβερή κάθετη στον Γερμανό εξτρέμ και εκείνος με τη σειρά του σέντραρε προς την περιοχή, όπου βρισκόταν ο Μπράντον Τόμας ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη για το 1-0 στο 7ο λεπτό.

Πίεσε για το δεύτερο γκολ ο Δικέφαλος

Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να «χτίσει» πάνω σε αυτό το ονειρικό ξεκίνημα και λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Μπίσεσβαρ έκανε φοβερή ενέργεια, «έσκαψε» την μπάλα προς τον Τόμας, ωστόσο εκείνος είδε τον Ανέστη να τον σταματά εντυπωσιακά με το ένα χέρι, κρατώντας το 1-0 στο 18ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, ωστόσο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την ομάδα του Λουτσέσκου να απειλεί ακόμα δύο φορές με τους Ίνγκασον και Κούρτιτς πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του αγώνα στην Τούμπα…

Δεν «πλήρωσαν» το κακό δεύτερο μέρος οι «ασπρόμαυροι»

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει και πολλά στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι την μπάλα στα πόδια του, έφτασε επίπεδα κατοχής στο 81%, ωστόσο δεν έγινε ποτέ ουσιαστικός, καθώς πέρα από μια ευκαιρία του Αουγκούστο στο 88ο λεπτό, δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά τον Ανέστη.

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του περίμενε στην εστία του και δεν ανέβηκε μπροστά, με το 1-0 να μην αλλάζει και τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Super League…

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (81′ Σάστρε), Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Τσαούσης, Αουγκούστο, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (65′ Ελ Καντουρί), Νάρεϊ (81′ Κωνσταντέλιας), Ντάντας (71′ Ράφα Σοάρες), Τόμας (71′ Ολιβέιρα).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λάρσον, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν (81′ Βαρόνε), Φλόρες, Ντίας (71′ Σενγκέλια), Ντουάρτε (81′ Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (57′ Νταγκό), Καρέλης (82′ Ζοάο Πέντρο)

Τα highligts του παιχνιδιού: