ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4: Έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα παίρνοντας «εκδίκηση» με τεσσάρα στην Τούμπα

«Ερυθρόλευκο» πάρτι στην Τούμπα, με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί μια σπουδαία εμφάνιση και να διαλύει τον ΠΑΟΚ με 4-1, για την 23η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού κυριάρχησε κατά κράτος στην έδρα του Δικεφάλου του Βορρά και θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ, με τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνουν… πλάκα στους αντιπάλους τους και να φεύγουν με το διπλό!

Σπουδαίο ματς από τον Ντάνιελ Ποντένσε, που ήταν μέσα και στα τέσσερα γκολ. Το πρώτο και το τέταρτο ξεκίνησαν από τον ίδιο, ενώ πέτυχε το δεύτερο (54’) και είχε την ασίστ στο τρίτο. Μεγάλο παιχνίδι και από τον Ελ Κααμπί, που μπήκε ως αλλαγή στο 76’ στη θέση του Ναβάρο και πέτυχε δύο γκολ (83’, 90’). Τον δρόμο για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού είχε ανοίξει ο Ναβάρο στο 29’.

Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει πρόσκαιρα στο 39’ σε 1-1 με τον Κίριλ Ντεσπότοφ, σε μια φάση που υπήρχε φάουλ στον Ροντινέι και χέρι του Μουργκ.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έστειλε μήνυμα επιστροφής και έφτασε τους 47 βαθμούς. Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν στους τέσσερις τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, που έχουν από 51 πόντους, αλλά και στους πέντε τη διαφορά από την ΑΕΚ που είναι στην κορυφή με 52 βαθμούς.

Πλέον οι Πειραιώτες στρέφουν το βλέμμα τους στη ρεβάνς με την Φερεντσβάρος για τα πλέι οφ του Europa Conference League.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Η μάχη των πάγκων είχε τεράστιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι της Τούμπας. Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας τον Μεϊτέ και τον Οζντόεφ στα χαφ, ενώ ο Κωνσταντέλιας ξεκίνησε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης και ο Ντεσπόντοφ στη δεξιά με τον Σαμάτα να παίζει βασικός στην επίθεση. Από την άλλη ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε τριάδα στα χαφ με Έσε, Τσικίνιο και Όρτα. Ο Φορτούνης με τον Ποντένσε έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης και ο Ναβάρο επιλέχθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του ματς έδειξε να έχει διάθεση για να ελέγξει τον αγώνα και πίεσε πολύ σωστά τον αντίπαλο του. Η ομάδα του Πειραιά άσκησε το πρέσινγκ όπως έπρεπε στους Θεσσαλονικείς που δεν τους επέτρεψε να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και σε αυτό είχε την ευθύνη ο Ολυμπιακός με τον τρόπο που αγωνιζόταν. Σπουδαία δουλειά για τον Ολυμπιακό έκανε και ο Ναβάρο που πήρε φανέλα βασικού αντί του Ελ Κααμπί.

Καλύτερος ο Ολυμπιακός, προηγήθηκε με Ναβάρο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες και ένα γκολ. Στο 16’ ο Όρτα έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Ναβάρο, αυτός σούταρε με τη μία μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Φορτούνη. Ο Όρτα βρήκε ωραία τον Ορτέγκα, ο Αργεντινός μπακ γύρισε από αριστερά στον αρχηγό των Πειραιωτών, αυτός σούταρε δυνατά, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή για τον Ολυμπιακό. Μετά από ωραία κάθετη πάσα του Ποντένσε, ο Τσικίνιο σούταρε από πλάγια θέση, ο Κοτάρσκι απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Ναβάρο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των Πειραιωτών.

Στο 36’ μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμα τελική, με τον Τσικίνιο. Μετά από γύρισμα που έγινε από δεξιά, ο μέσος του Ολυμπιακού σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Δικεφάλου του Βορρά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Φάουλ πάνω στον Ροντινέι και χέρι του Μουργκ στη φάση της ισοφάρισης

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Κίριλ Ντεσπότοφ. Ένα γκολ το οποίο δεν θα έπρεπε να είχε μετρήσει, καθώς αφενός στην αρχή της φάσης υπάρχει πεντακάθαρο φάουλ του Κωνσταντέλια πάνω στον Ροντινέι, ενώ στη συνέχεια υπάρχει χέρι του Μουργκ, πριν η μπάλα φτάσει στον Βούλγαρο επιθετικό. Οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν δικαίως στον Γερμανό διαιτητή και προσπάθησαν να βρουν το δίκιο τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πεντακάθαρες φάσεις, τόσο το φάουλ πάνω στον Ροντινέι όσο και το χέρι του Μουργκ.

Στο 45’ ο Μουργκ βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-1.

Ασύλληπτη γκολάρα από τον Ποντένσε για το 2-1

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και το δεύτερο ημίχρονο, με τους Ερυθρόλευκους στο 54’ να κάνουν το 2-1 με τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά την εκτέλεση του φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από αριστερά. Πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, σήκωσε το κεφάλι του και με ένα πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Στο 60’ ο Κίριλ Ντεσπότοφ σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Μετά τη φάση του Βούλγαρου, ο Λουτσέσκου έκανε τις δύο πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Α. Ζίβκοβιτς και Τόμας αντί των Μουργκ και Σαμάτα.

Έξι λεπτά αργότερα ο Κώστας Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 71’ ο Οζντόεφ, πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Λουτσέσκου έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ότο και Σβαμπ αντί των Σάστρε και Μεϊτέ. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απάντησε στο 75’ με τους Ελ Κααμπί και Μασούρα αντί των Ναβάρο και Φορτούνη. Λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο (79’) έβαλε και τον Ιμπόρα αντί του Όρτα. Στο 82’ ο Ζίβκοβιτς σούταρε από πλάγια θέση, μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης είχε κλείσει τη γωνία του και μπλόκαρε.

Ελ Κααμπί και 3-1!

Στο 83’ ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 με τον Ελ Κααμπί. Ο Ποντένσε έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μαροκινός επιθετικός από το σημείο του πέναλτι εκτέλεσε τον Κοτάρσκι, βάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη των Πειραιωτών. Στο 86’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Κωνσταντέλια, αλλά ο Πασχαλάκης έκανε μια σπουδαία απόκρουση. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του νεαρού, ο οποίος στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Τζίμα. Στο ίδιο σημείο έβαλε και ο Μεντιλίμπαρ τον Ρέτσο αντί του Μπιανκόν.

Πάρτι και 4-1

Με τη συμπλήρωση του 90άλεπτου, ο Ολυμπιακός έκανε το 4-1 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Τσικίνιο έβγαλε τον Ποντένσε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, ο Πορτογάλος σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε. Ο Μαροκινός φορ, όμως, πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 4-1.

MVP

Πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ήταν ο Ποντένσε, ο οποίος είχε γκολ και ασίστ. Ο Ναβάρο άνοιξε το σκορ στο 29′, με τον Ντεσπόντοφ να φέρνει στα ίσα το παιχνίδι στο 39ο λεπτό. Ο Πορτογάλος εξτρέμ με απίθανο γκολ έβαλε ξανά τους ερυθρόλευκους σε θέση οδηγού στο 54′.

Έπειτα, την σκυτάλη πήρε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος στο 83′ πήρε την ασίστ από τον Ποντένσε για το 3-1, ενώ στο 90′ ο Μαροκινός στράικερ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (72’ Γιόνι), Μπάμπα, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ (72’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (61’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (61’ Τόμας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Κάρμο, Μπιανκόν, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (80’ Ιμπόρα), Φορτούνης (76’ Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (76’ Ελ Κααμπί).

Τα highlights του παιχνιδιού:

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Σάββατο (17/02)

Ατρόμητος – Άρης 0-2
Παναθηναϊκός – Λαμία 2-2

Κυριακή (18/02)

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4

Δευτέρα (19/02)

ΟΦΗ – Πανσερραϊκός (17:30)
Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (18:00)

Η βαθμολογία
Φωτιά στη βαθμολογία της Super League έβαλε ο Ολυμπιακός
Το πρόγραμμα της επόμενης (24ης) αγωνιστικής

Σάββατο (24/02)

Λαμία-ΑΕΚ (19:00)
Πανσερραϊκός-Ατρόμητος (19:30)

Κυριακή (25/02)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ (16:30)
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ (17:00)
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (18:00)
Άρης-Βόλος (19:30)
Παναθηναϊκός-Κηφισιά (20:00)

Πηγή: To 10.gr