ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0: Ισοπαλία με ωραίο θέαμα και δίκαιη μοιρασιά (vid)

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι της 21ης αγωνιστική της Stoiximan Super League, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 στην Τούμπα – Εξαιρετικός σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Πασχαλάκης, που έκανε μεγάλες αποκρούσεις, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν δοκάρι στο 22’ με τον Χάμες.

Σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ο πρώην «ασπρόμαυρος» Αλέξανδρος Πασχαλάκης, με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι.

Στο αποψινό ματς έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Κανός, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ αντίθετα στον πάγκο παρέμεινε ο Μπουτούτσι. Μετά την ισοπαλία στην Τούμπα, οι Ασπρόμαυροι και οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν χέρι-χέρι στη βαθμολογία, έχοντας από 43 πόντους, με τις δύο ομάδες να είναι στο -5 από τον Παναθηναϊκό και στο -4 από την ΑΕΚ, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Με καθυστέρηση η σέντρα για ένα πανό

Καθυστέρηση στη σέντρα του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, με τον διαιτητή να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια για ένα πανό στην εξέδρα, μετά από διαμαρτυρία των «ερυθρόλευκων».

Επεισοδιακή αποδεικνύεται η 21η αγωνιστική της Super League.

Μετά τη ματαίωση του Ατρόμητος-ΑΕΚ, ούτε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ξεκίνησε στις 20:30 που ήταν προγραμματισμένο!

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων διαμαρτυρήθηκαν για ένα πανό που υπήρχε στην εξέδρα προς τους διαιτητές. Μετά από περίπου 10 λεπτά συζητήσεων, οι παίκτες των Πειραιωτών αποχώρησαν για τα αποδυτήρια και ακολούθησαν οι ρέφερι. Τελικά, το θέμα λύθηκε και η αναμέτρηση ξεκίνησε με καθυστέρησε 18 λεπτών. 

Οι επιλογές των Λουτσέσκου-Μίτσελ

Ο Τιάγκο Ντάντας εξαργύρωσε την πολύ καλή εμφάνιση του στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Λεβαδειακό, όπου σημείωσε δύο γκολ, παίρνοντας φανέλα βασικού για το αποψινό ντέρμπι της Τούμπας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το μεγάλο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια ο Κοτάρσκι με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Στον άξονα επέστρεψε ο Αουγκούστο με παρτενέρ τον Ντάντας, ενώ μεσοεπιθετικά οι επιλογές του Ρουμάνου προπονητή του ΠΑΟΚ ήταν οι γνωστές, με Άντρια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Νάρεϊ και τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μίτσελ, επίσης, δεν έκανε καμία έκπληξη και παράταξε τον Ολυμπιακό με την 11άδα που είχε εκτιμηθεί πως θα βάλει εδώ και μέρες. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ, στο κέντρο με Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ και τριάδα με Μπιέλ, Μασούρα και Χάμες πίσω από τον φορ Μπακαμπού.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που ξεκίνησε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Νάρεϊ να χάνει καλή στιγμή με σουτ από τα δεξιά και τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Ο Δικέφαλος συνέχιζε να πιέζει, να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να δημιουργεί καταστάσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Στο 5ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των ερυθρόλευκων μέσα από την περιοχή, ενώ στο 17′ το αδύναμο πλασέ του Κουλιεράκη κατέληξε ξανά στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Μετά το 20ο λεπτό ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισορροπήσει και μάλιστα το έκανε με επιτυχία.

Επιχείρησε από την πλευρά του να κρατήσει την μπάλα, να την κυκλοφορήσει και να απορροφήσει την όποια πίεση του ΠΑΟΚ. Στο 22ο λεπτό έχασε και πολύ καλή στιγμή με τη βολίδα του Χάμες Ροντρίγκες εκτός περιοχής να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Στο 29′ ένα λάθος του Ντάντας δημιούργησε νέο κίνδυνο για τους γηπεδούχους, αλλά ο Χουάνγκ κατάφερε να κερδίσει μόνο κόρνερ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Ο Ολυμπιακός είχε κάποιες τελικές εκτός περιοχής, ενώ στο 43ο λεπτό η προσπάθεια του Ολιβέιρα μέσα από την περιοχή ήταν άστοχη. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε έως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να επιχειρεί να έχει ξανά ορμή στο παιχνίδι του. Είχε κάποιες τελικές στα πρώτα λεπτά, αλλά είτε ήταν άτοχος, είτε ο Πασχαλάκης αποσοβούσε τον κίνδυνο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός επιχείρησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, με τον Κανός να κάνει ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα. Όμως οι ερυθρόλευκοι δεν έγιναν απειλητικοί.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 70ο λεπτό πήρε ξανά τον έλεγχο της κατοχής. Στο 72ο λεπτό προέκυψε κίνδυνος στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Πασχαλάκης πρόλαβε τον Ίνγκασον, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, με τη φάση να τελειώνει με τον άστοχο Αουγκούστο.

Οι γηπεδούχοι γέμισαν την περιοχή του Πασχαλάκη, όσο το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος του. Στο 87′ ο Αουγκούστο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα των ερυθρόλευκων. Στο 90+3′ ο Ράφα Σοάρες έπεσε μέσα στην περιοχή, έπειτα από ντρίμπλα του. Ο Σλοβάκος διαιτητής έδωσε κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο για θέατρο. Έτσι, το μηδέν έμεινε έως το φινάλε με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

MVP: Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με τις μεγάλες επεμβάσεις του, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (70’ Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (72’ Σβαμπ), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (91’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (72’ Τόμας), Ολιβέιρα

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (61’ Κανός), Χάμες (80’ Σαμασέκου), Μπιέλ (80’ Ράμον), Μπακαμπού (75’ Ελ Αραμπί)

Τα highlights του παιχνιδιού:

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Ιωνικός – Αρης 1-0

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0
Ατρόμητος – ΑΕΚ αναβολή
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 0-0
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

Λεβαδειακός – Βόλος 0-3

Η βαθμολογία

Η επόμενη 22η αγωνιστική

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός (20.00)

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Βόλος – Ατρόμητος (16.00)
Αρης – Παναθηναϊκός (20.00)

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

Λαμία – ΟΦΗ (17.00)
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (18.00)
ΑΕΚ – Λεβαδειακός (18.30)
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (21.00)