ΠΑΟΚ: Επίσημη η μεταγραφή του Γιώργου Κούτσια στη Chicago Fire

ΠΑΟΚ και Chicago Fire ανακοίνωσαν τη μετακόμιση του Γιώργου Κούτσια στο MLS, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του SPORT24. 0 19χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο με τους Αμερικανούς μέχρι τον Νοέμβριο του 2026 με οψιόν επέκτασης της συνεργασίας τους για άλλον ένα χρόνο.

Παίκτης της Chicago Fire είναι και με τη βούλα ο Γιώργος Κούτσιας, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2026 και οψιόν επέκτασης της συνεργασίας τους για άλλον ένα χρόνο.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την πώληση του Γιώργου Κούτσια στους Chicago Fire. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη.

Ευχόμαστε στον ποδοσφαιριστή καλή συνέχεια στην καριέρα του και κάθε επιτυχία στο Σικάγο και το MLS!».

Ο ΠΑΟΚ θα εισπράξει συνολικά 3,2 εκατομμύρια δολάρια (βάσει ισοτιμίας, ακριβώς 3 εκατομμύρια ευρώ), συμπεριλαμβανομένων των διάφορων μπόνους, ατομικών και συλλογικών στόχων.

Ο Κούτσιας αποχωρεί από τον Δικέφαλο, έχοντας 12 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Την τρέχουσα σεζόν είχε παραχωρηθεί μα δανεισμό στον Βόλο, με τη φανέλα του οποίου σκόραρε πέντε γκολ σε 23 συμμετοχές.

Στην ανακοίνωση της η ομάδα από το Σικάγο αναφέρει:

“Η Chicago Fire FC ανακοίνωσε σήμερα ότι το κλαμπ απέκτησε τον 19χρονο Έλληνα επιθετικό Γεώργιο Κούτσια από τον ΠΑΟΚ. Ο Κούτσιας θα καταλάβει θέση πρωτοβουλίας U-22 και θέση διεθνούς ρόστερ. Το συμβόλαιό του με τους Fire θα διαρκέσει μέχρι τη σεζόν 2026 με οψιόν του κλαμπ για το 2027. Σύμφωνα με την πολιτική του κλαμπ και του MLS, οι πρόσθετοι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

“Ο Γεώργιος είναι ένας ταλαντούχος νεαρός παίκτης με τη δυνατότητα να συνεισφέρει άμεσα στην πρώτη γραμμή μας”, δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Chicago Fire FC Georg Heitz και πρόσθεσε: “Σε μόλις 19 ετών, έχει εμπειρία σε ένα ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σε διεθνές επίπεδο νέων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Γεώργιο στο Σικάγο”.

Εν συνεχεία γίνεται αναφορά στα έως τώρα πεπραγμένα του Κούτσια με τον ΠΑΟΚ, την ακαδημία και την πρώτη ομάδα αλλά και το Βόλο στον οποίο είχε παραχωρηθεί δανεικός.

Ο 19χρονος σέντερ φορ βρίσκεται ακόμα στην Αθήνα καθώς το μεσημέρι της Τρίτης (28/2) ήταν αρχηγός της Εθνικής Νέων στην φιλική αναμέτρηση με το Ισραήλ με την Εθνική Ελλάδας να έχει ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι την Πέμπτη το πρωί και πάλι με το Ισραήλ.

Οπότε ο Κούτσιας αναμένεται να αναχωρήσει για το Σικάγο τις επόμενες μέρες ενώ φυσικά έχουν ολοκληρωθεί όλα τα διαδικαστικά για τη μεταγραφή του στην ομάδα του MLS.