Παναθηναϊκός: Με Ντνίπρο στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League – Επίσημα στα πράσινα ο Φίλιπ Τζούριτσιτς

Η Ντνίπρο θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκό στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Στις 25-26 Ιουλίου το πρώτο παιχνίδι στις 1-2 Αυγούστου το δεύτερο. Σε ουδέτερο γήπεδο θα γίνει το εκτός έδρας παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έμαθε αντίπαλο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Συγκεκριμένα, οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν τη Ντνίπρο.

Η πρώτη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Ιουλίου εκτός έδρας (σε ουδέτερο γήπεδο λόγω του πολέμου), ενώ η ρεβάνς στις 1-2 Αυγούστου στη Λεωφόρο.

Ουσιαστικά η κλήρωση ήταν 50-50 για τον Παναθηναϊκό που θα έβρισκε μπροστά του είτε την Ντνίπρο, όπως και έγινε, είτε τη Γκενκ. Η τύχη θα μπορούμε να πούμε πως χαμογέλεσα στο τριφύλλι καθώς οι Ουκρανοί δεν φοβίζουν τους πράσινους.

Ανίσχυρος στον 3ο προκριματικό λόγω… αντιπάλου

Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου θα διενεργηθεί πριν από τα παιχνίδια του 2ου προκριματικού και γι’ αυτό θα συμμετάσχει και ο Παναθηναϊκός. Για να συμβεί αυτό, οι “πράσινοι” θα μπουν στην κληρωτίδα ως ζεύγος μαζί με τον αντίπαλό τους στον 2ο προκριματικό.

Ο συντελεστής στο συγκεκριμένο μπαλάκι θα είναι εκείνος του ισχυρού, ήτοι της Νντίπρο και το ζευγάρι τοποθετείται στους ανίσχυρους.

Σημειώνεται ότι στους ισχυρούς υπάρχουν ήδη Ρέιντζερς, Μπράγκα, Αϊντχόφεν και Μαρσέιγ και στους ανίσχυρους η Στουρμ και η Μπάτσκα Τοπόλα.

Οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό

Ο δευτεραθλητής Ελλάδας αρχίζει την ευρωπαϊκή πορεία του από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Σε αντίθεση με την πρωταθλήτρια Ελλάδας, δεν έχει εξασφαλισμένους ομίλους του Europa Conference League, αλλά μία πρόκριση θα του είναι αρκετή για διασφάλιση ευρωπαϊκού μέλλοντος μέχρι τον Δεκέμβριο.

Αν τα καταφέρει στο πρώτο εμπόδιο, τότε προχωρά στον 3ο προκριματικό και έχει μπροστά του τα playoffs, πάντα στα μονοπάτια μη πρωταθλητών. Αν δεν προχωρήσει από τον 2ο προκριματικό του Champions League, τότε συνεχίζει στον 3ο προκριματικό του Europa League και από εκεί πάει στα playoffs είτε του Europa League (αν προκριθεί) είτε του Europa Conference League (αν αποκλειστεί).

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί αρχικά στις 25-26 Ιουλίου, κατόπιν στις 1-2 Αυγούστου (κλήρωση στις 21 Ιουνίου) και αν προκριθεί, θα δώσει το πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου στις 8-9 Αυγούστου και το δεύτερο στις 15 του μήνα (κλήρωση στις 24 Ιουλίου). Αν οι “πράσινοι” φτάσουν στα playoffs (κλήρωση στις 7 Αυγούστου), τότε θα αγωνιστούν στις 22-23 Αυγούστου πρώτη φορά και 29-30 του μήνα τη δεύτερη για το “εισιτήριο” των ομίλων.

Παίκτης του Παναθηναϊκού με κάθε επισημότητα είναι ο Φίλιπ Τζούριτσιτς. Οι πράσινοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 31χρονου διεθνή μεσοεπιθετικού ως ελεύθερου από την Σαμπντόρια.

Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι για διετές συμβόλαιο με παρόμοιες αποδοχές που είχε με αυτές της Σαμπντόρια, ήτοι 1.5 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Τζούριτσιτς επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια, καθώς στο παρελθόν είχε έρθει για δοκιμαστικά στον Ολυμπιακό, αλλά αποχώρησε, μιας και οι ερυθρόλευκοι δεν κινήθηκαν για να τον κάνουν δικό τους.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

O Φίλιπ Τζούρισιτς γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1992 στο Ομπρένοβατς. Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Ραντνίσκι Ομπρένοβατς, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 αποκτήθηκε από την ολλανδική Χέρενφεϊν. Οι εμφανίσεις εκεί του έδωσαν το «διαβατήριο» για την Μπενφίκα όπου μετακινήθηκε το 2013. Ακολούθως έπαιξε ως δανεικός σε Μάιντς, Σαουθάμπτον, Άντερλεχτ κι ακολούθησε η Σαμπντόρια.

Το 2018 παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Μπενεβέντο, απ’ όπου τον έκανε δικό της η Σασουόλο το καλοκαίρι του 2018. Το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε στη Σαμπντόρια.

Καλωσορίζουμε τον Φίλιπ στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!