Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Μπερνάρντ στη Λεωφόρο

Χαλασμός στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να ανακοινώνει την απόκτηση του Μπερνάρντ Ντουάρτε από τα μεγάφωνα του γηπέδου. 

Το μεγάλο μπαμ του καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε καθώς οι πράσινοι λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το ματς με τον Ιωνικό στη Λεωφόρο έκαναν γνωστό από τα μεγάφωνα του γηπέδου πως το τριφύλλι ήρθε σε συμφωνία με τον Μπερνάρντ ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα την Τρίτη.

Οι πράσινοι για να επισπεύσουν τις διαδικασίες μάλιστα έστειλαν τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, να πάει να βρει τον Βραζιλιάνο μέσο και τον εκπρόσωπο του ώστε να αποσπάσει τις υπογραφές.

Ο 29χρονος (8 Σεπτεμβρίου 1992) Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις πίσω από την επίθεση, τόσο στα δύο φτερά, όσο και στο “10” θέση για την οποία τον προορίζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθώς θέλει να στηριχτεί στην ποιότητα.

Ξεκίνησε την πλούσια καριέρα απ’ τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μινέιρο και στην πρώτη ομάδα έκανε 73 συμμετοχές με 16 γκολ και 19 ασίστ. Οι εμφανίσεις του μάλιστα ήταν τέτοιες που το 2012 κλήθηκε στην Εθνική Βραζιλίας και μάλιστα το ντεμπούτο του το είχε κάνει σε φιλικό με την Αργεντινή το Νοέμβριο του 2012. Με τη “σελεσάο” συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 και στο Confederations Cup που διεξήχθη ένα χρόνο νωρίτερα ενώ συνολικά έχει 14 ματς με 1 γκολ και 2 ασίστ με την Εθνική Βραζιλίας.

Το καλοκαίρι του 2013 η Σαχτάρ Ντόνετσκ πλήρωσε πληρώσει 25 εκ. ευρώ στην Ατλέτικο Μινέιρο για να τον κάνει δικό της και για μια πενταετία ο Μπερνάρντ έγινε ο ηγέτης των Ουκρανών. Ο 29χρονος μέσος είχε 156 συμμετοχές, 28 γκολ και 35 ασίστ ενώ κέρδισε 3 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ.

Το 2018 ο Μπερνάρντ πήγε ως ελεύθερος στην Premier League και την Έβερτον στην οποία έμεινε για μια τριετία, αγωνιζόμενος σε 84 ματς, ενώ πέτυχε 8 γκολ και είχε 7 ασίστ. Από το 2021 ανήκει και αγωνίζεται στην Σαρίγια απ’ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχοντας 32 συμμετοχές, 7 γκολ και 5 ασίστ.