Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Σποράρ για τέσσερα χρόνια

Παίκτης του Παναθηναϊκού με κάθε επισημότητα είναι ο Αντράζ Σποράρ με τον Σλοβένο να στέλνει λίγο μετά τις 11:30μ.μ. το βράδυ της Πέμπτης υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του και να ανακοινώνεται από την πράσινη ΠΑΕ.

Ο 28χρονος υπέγραψε έως το 2026 και θα βρίσκεται στην Ελλάδα την Παρασκευή (29/7) το μεσημέρι για να περάσει από εξετάσεις και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Να θυμίσουμε πως ο Παναθηναϊκός τα βρήκε με τη Σπόρτινγκ αντί του ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ ενώ ο παίκτης θα παίρνει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο χωρίς τα μπόνους.

Η σχετική ανακοίνωση από πλευράς τριφυλλιού αναφέρει:

“Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση με μετεγγραφή από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Σλοβένου επιθετικού, Άντραζ Σπόραρ. Το συμβόλαιο του Σπόραρ με το Τριφύλλι έχει διάρκεια έως τον Ιούνιο του 2026.

Ο Άντραζ Σπόραρ γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1994 στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην Ιντερμπλοκ και στα 18 του ήταν ήδη παίκτης της Ολίμπια Λιουμπλιάνα. «Φορτώνοντας» διαρκώς γκολ τις αντίπαλες εστίες, τον Ιανουάριο του 2016 πήρε μεταγραφή στη Βασιλεία της Ελβετίας. Εκεί, αν και έπαιξε αρκετά ματς σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί και 1,5 χρόνο αργότερα δόθηκε δανεικός στη γερμανική Αρμίνια Μπίλεφελντ. Τελικά τον Ιανουάριο του 2018 παραχωρήθηκε στη σλοβάκικη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Σπόραρ «πυροβόλησε» κατά ριπάς εκεί (29 γκολ τη σεζόν 2018-19 -πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος εκείνη την περίοδο- και 12 στο πρώτο μισό της σεζόν 2019-20) με αποτέλεσμα να τον αποκτήσει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Ιανουάριο του 2020. Στην τέταρτη χώρα μακριά από την πατρίδα, στα «λιοντάρια» της Πορτογαλίας, ο Σπόραρ ξεκίνησε ιδανικά την πρώτη σεζόν με 6 γκολ σε 16 αγώνες, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη δεύτερη σεζόν δεν ήταν μόνιμα βασικός με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί δανεικός στη Μπράγκα τον Ιανουάριο του 2021 και να πανηγυρίσει το Κύπελλο. Το καλοκαίρι του 2021 δόθηκε δανεικός στη Μίντλεσμπρο, με την οποία κατέγραψε 35 συμμετοχές και 8 γκολ στην Championship.

Ο Σπόραρ είναι βασικό στέλεχος της εθνικής Σλοβενίας με 39 συμμετοχές και 5 γκολ.

Καλωσορίζουμε τον Άντραζ στον Παναθηναϊκό”!

Με μια ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποχαιρέτησε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο Άνταζ Σποράρ ο οποίος ανήκει πλέον στον Παναθηναϊκό.

το «τριφύλλι» γνωστοποίησε τη συμφωνία με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας αργά το βράδυ της Τετάρτης, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να «τρίβει» τα χέρια του λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα με τη Σλάβια Πράγας.

Ο Σλοβένος επιθετικός δεν ξέχασε την πορτογαλική ομάδα και με μια ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είπε το τελευταίο «αντίο» στα «λιοντάρια», μετρώντας πλέον αντίστροφα για την άφιξη του στην Αθήνα.

Αναλυτικά:

«Σας ευχαριστώ για τον τρόπο που με κάνετε να νιώσω σαν στο σπίτι μου. Μοιραστήκαμε πολλές ιδιαίτερες στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου για πάντα.

Όταν είχα φτάσει στην Πορτογαλία δεν περίμενα πόσο ξεχωριστό θα είναι να φοράω τη φανέλα της Σπόρτινγκ.

Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ, πάντα θα είμαι «λιοντάρι». Σας ευχαριστώ για όλα».