Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Άστρο λαμπρό τον οδηγεί!!! – Αποτελέσματα & βαθμολογίες

Αν έχεις (και) τύχη διάβαινε. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Άρη και να πάρει τη νίκη με 1-0. Την ένατη σερί σε ισάριθμες αγωνιστικές στη Super League. Εκείνη που του έδωσε το δικαίωμα να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ 27 χρόνων. Χωρίς να έχουν τις μεγάλες ευκαιρίες οι «πράσινοι», με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, βρήκαν το γκολ λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης με τον Σπόραρ να σκοράρει στο 90+2′. Παρέμειναν στους 13 βαθμούς και εκτός πεντάδας οι «κίτρινοι».

Ο Παναθηναϊκός αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και κόντρα στους θεσσαλονικιούς πήρε τη νίκη με τρίποντο στη Λεωφόρο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά οβίδα του Σπόραρ που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς αντί του Ιωαννίδη.

Ο Σλοβένος βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς από τα αριστερά νίκησε τον Κουέστα στην κλειστή του γωνία και το τριφύλλι διατήρησε το απόλυτο που τρέχει στη φετινή σεζόν, παρέμεινε μόνο πρώτο, ενώ έχει την ευκαιρία να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από την ΑΕΚ που παίζει τη δευτέρα κόντρα στον Λεβαδειακό.

Το τριφύλλι μάλιστα μετά το εννιά στα εννιά στη φετινή σεζόν ισοφάρισε το ρεκόρ της ομάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα που κρατούσε από την αγωνιστική περίοδο 1994-95 και είχε φέρει το νταμπλ για το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κόντρα στον Άρη που στην αρχή της αναμέτρησης ήρθε για να παίξει μπάλα αλλά όσο περνούσε η ώρα έπαιζε κλειστά στην περιοχή του και προς το τέλος του αγώνα ακόμα και αντιαθλητικά με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το παιχνίδι με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Πάλμα στις καθυστερήσεις.

Οι πράσινοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες, είδαν να τους ακυρώνεται γκολ με τη χρήση του VAR για φάουλ του Βέρμπιτς πάνω στον Ετέμπο, είδε τον Αϊτόρ να τραυματίζεται στο γόνατο μετά από μόλις δύο λεπτά συμμετοχής αλλά παρόλα αυτά δεν λυγίσε. Αντίθετα με τον κόσμο να σπρώχνει το τριφύλλι μέχρι το τέλος του αγώνα κυνήγησε το γκολ, το βρήκε με τον Σπόραρ που αποκτήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο το καλοκαίρι και ο Σλοβένος με τον έξαλλο πανηγυρισμό του σήκωσε στο πόδι την κατάμεστη Λεωφόρο.

Το τριφύλλι απείλησε πρώτο με τον Τσέριν στο πρώτο ημίχρονο και εν συνεχεία με τον Ιωαννίδη που σούταρε άουτ αλλά και τον Μπερνάρ αλλά ο Κουέστα με μια εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν. Ο Άρης βγήκε στην επίθεση και με τον Ιτούρμπε προσπάθησε να απαντήσει αλλά την πρώτη φορά ο Σένκεφελντ έβαλε το πόδι του και τη δεύτερη ο Μπρινιόλι το χέρι του για να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.

Όλα αυτά πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 25 λεπτών. Εν συνεχεία ο Άρης έκλεισε τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να τελειώσει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και πάλι καλύτερα αλλά το ματς σημαδεύτηκε αρχικά από μια σύρραξη στο 59′ ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που έφερε κάρτες και στους δύο.

Στο 62′ οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στο παιχνίδι τον Σπόραρ αντί του Ιωαννίδη και τον Πάρντιου τους Γκρέι και Πάλμα αντί των Ιτούρμπε και Ζερβινιό.

Επτά λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει. Σε μια ωραία επίθεση από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε η μπάλα πήγε στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής κλήθηκε να δει το VAR και εν τέλει έδωσε φάουλ νωρίτερα του Βέρμπιτς πάνω στον Ετέμπο πριν η μπάλα πάει στον Βραζιλιάνο μέσο.

Ο Γιοβάνοβιτς στο 79′ έριξε στο παιχνίδι τους Αϊτόρ και Τσοκάι αντί των Παλάσιος και Μπερνάρ αλλά οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι με τον Ισπανό εξτρέμ δύο λεπτά αργότερα να πέφτει στο έδαφος και να γίνεται αλλαγή με τον Βαγιαννίδη να μπαίνει στη θέση του.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Τελικά αυτό ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με την κεφαλιά του Σπόραρ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ (79’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (79’ Αϊτόρ – 83’ λ.τρ. Βαγιαννίδης), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάγιο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Νταμπό, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (91’ Πίρσμαν), Ιτούρμπε (63’ Γκρέι), Εμπακατά (80′ Ντιόπ), Ζερβίνιο (63’ Πάλμα).

Τα highlights του παιχνιδιού:

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της ένατης αγωνιστικής

Σάββατο 22 Οκτωβρίου
  • Ατρόμητος – Βόλος 0-2
  • Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-1
Κυριακή 23 Οκτωβρίου
  • Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2
  • ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2
  • Παναθηναϊκός – Άρης 1-0
Δεύτερα 24 Οκτωβρίου
  • Λεβαδειακός – ΑΕΚ
  • ΟΦΗ – Λαμία

Η βαθμολογία της Superleague