Παιχνίδια και δώρα για τα παιδιά του Δήμου Μεσσήνης

Πολλά παιχνίδια και δώρα, συγκεντρώθηκαν αυτές τις ημέρες, από παιδιά πολίτες και φορείς, σε μία κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης, για να παραδοθούν σε παιδιά. Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεσσήνης ήταν μεταξύ των αποδεκτών της δράσης. Τα δώρα που παρέλαβε, διανεμήθηκαν στη συνέχεια σε οικογένειες με παιδιά.

Οι δράσεις «Γίνε εσύ ο Αι Βασίλης» και «Από παιδί σε παιδί»  ήταν μια πρωτοβουλία της «Φάος» ΚοινΣΕπ και του «Βιβλιοταξιδεύουμε», με την υποστήριξη τη Κοινότητας Καλαμάτας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων  Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, των φορέων ΚΑλΟ «Ρέκτης», της «Μεσσήνης Γαία», της «Νόστος» και όλες τις επιχειρήσεις του πεζόδρομου Σφακτηρίας Καλαμάτας.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς κι απλοί πολίτες με ευαισθησίες,  πρόσφεραν από την καρδιά τους καινούρια και σε καλή κατάσταση μεταχειρισμένα παιχνίδια, τα οποία διαμοιράστηκαν σε κοινωνικές δομές των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας. Πάνω από 500 παιδιά έως 16 ετών έλαβαν τα δώρα τους!

Στη Μεσσήνη, η ΚοινΣΕπ «Ρέκτης», στη Βελίκα η «Μεσσήνης Γαία» ΚοινΣΕπ, στο Μαγγανιακό  η «Νόστος» ΚοινΣΕπ, στην Καλαμάτα, ο πεζόδρομος Σφακτηρίας, το “House by Phaos”, το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και τα γραφεία της «Εύφορης Γης», μεταμορφώθηκαν σε χώρους αγάπης και πλημμύρισαν από πακέτα με δώρα! Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, περνώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού προς όλους.

Τέλος, παιχνίδια παραδόθηκαν επίσης στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων και στη δομή της «Φλόγας», στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, στο «Φροντίζω», στα Δικαστήρια Ανηλίκων Καλαμάτας και στην Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας.