Πένθος στο ελληνικό βόλεϊ: «Έφυγε» ο Καλαματιανός Βαγγέλης Κουτουλέας

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για την απώλεια του Βαγγέλη Κουτουλέα. Ο αγαπητός σε όλους Μεσσήνιος πρωταθλητής του βόλεϊ σάλας, του μπιτς βόλεϊ αλλά και προπονητής έδωσε μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 56 ετών στο νοσοκομείο της Καλαμάτας αφήνοντας πίσω του την σύζυγό του και δύο υπέροχες κόρες..

Άφησε πίσω του τεράστια κληρονομιά στο βόλεϊ αλλά και δύο υπέροχες κόρες. Ήταν γεννημένος πρωταθλητής και έβαζε συνεχώς στόχους στη ζωή του. Αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στον Παναθηναϊκό ενώ ήταν μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδος στο μπιτς βόλεϊ.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 18.00 στο κεντρικό νεκροταφείο Καλαμάτας.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1966 στην Καλαμάτα και ξεκίνησε το βόλεϊ το 1982 στον Μεσσηνιακό όπου έμεινε μέχρι το 1989, χρονιά κατά την οποία πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Αγωνίζονταν στη θέση του κεντρικού αλλά μπορούσε να ανταποκριθεί άνετα και σε άλλες θέσεις όπως ακραίου και διαγωνίου.

Στον Παναθηναϊκό έμεινε μέχρι το 1995. Τη σεζόν 1994-95 στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.

Ακολούθησε η συνεργασία του με τον Κτησιφώντα Παιανίας. Αγωνίστηκε επίσης στον Πανελλήνιο, στον Ιωνικό Νικαίας όπου έκλεισε την καριέρα του ως αθλητής.

Σαν προπονητής δούλεψε στον Ιωνικό, στη Γ.Ε. Μεσσηνίας και στον Π.Α.Ο.Κ., πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία και στην IBB Πολώνια με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Αγγλίας έχοντας αθλητές μεγάλες φυσιογνωμίες όπως ο Βραζιλιάνος Τζίμπα.

Εκτός από τη σάλα έγραψε ιστορία και στο μπιτς βόλεϊ. Με συμπαίκτη τον Πάνο Δημητρακάκο στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μ[ιτο 1998. Κατέχει και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς με διαφορετικούς συμπαίκτες.

Είχε πάνω απο 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κλπ.), με πολλές καλές παρουσίες.

Προπονητικά η συνεργασία του με την κυπριακή ομοσπονδία ήταν η απαρχή για την αναγέννηση του κυπριακού μπιτς βόλεϊ με την ανάδειξη πολλών ταλέντων. Δίδαξε το μπιτς βόλεϊ σε φημισμένο αγγλικό κολλέγιο και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για την δημιουργία προολυμπιακών ομάδων μπιτς βόλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα τουρνουά μπιτς βόλεϊ μεταξύ αυτών και στο τουρνουά Masters που γίνεται στην Ξάνθη.

Το μήνυμα της οικογένειας

Λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του και ενώ έδινε μάχη για τη ζωή του η οικογένεια του ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα μήνυμα για τον άνισο αγώνα.

“Αγαπητοί φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του Βαγγέλη, καθώς γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς προσπαθείτε να επικοινωνήσετε μαζί του για να ζητήσετε νέα και να στείλετε την αγάπη και την υποστήριξή σας.

Όπως γνωρίζετε, ο αγώνας κατά του καρκίνου είναι πάντα πολύ σκληρός και τους τελευταίους μήνες ο Βαγγέλης έχει καταβάλει όλη του την ενέργεια σε αυτόν τον άνισο αγώνα. Γι’αυτό το λόγο, δεν έχει το κουράγιο ή την ενέργεια να μιλήσει στο τηλέφωνο ή να απαντήσει στα εκατοντάδες συγκινητικά μηνύματα που λαμβάνει τον τελευταίο καιρό.

Παρ’ όλα αυτά αγωνίζεται σκληρά, γι’ αυτό σας ζητάμε να τον κρατήστε στις σκέψεις σας και να είστε σίγουροι ότι νιώθει όλη την αγάπη και τη θετικότητα που του στέλνετε από όλο τον κόσμο.

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Σας ευχαριστούμε”

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

Με τον Παναθηναϊκό στέφτηκε πρωταθλητής Ελλάδος τη σεζόν 1994-95 και φυσικά οι “πράσινοι” τον αποχαιρέτησαν.

Το “αντίο” του Παναθηναϊκού:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του άλλοτε βολεϊμπολίστα του Συλλόγου Βαγγέλη Κουτουλέα.

Ο Βαγγέλης Κουτουλέας γεννήθηκε στην Καλαμάτα και τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ τα έκανε με την ομάδα του Μεσσηνιακού.

Στην συνέχεια ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό όπου τίμησε την πράσινη φανέλα από το 1989 ως το 1996 και είχε πολύ μεγάλη προσφορά.

Εν συνεχεία αγωνίστηκε στον Κτησιφώντα, τον Πανελλήνιο, τον Ιωνικό όπου και έκλεισε την καριέρα του σαν αθλητής.

Σαν προπονητής σάλας δούλεψε στον Ιωνικό, ΓΕΜ και ΠΑΟΚ, πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία όπου με τις ομάδες του κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ήταν και τέσσερεις φορές φιναλίστ σε κύπελλο και πρωτάθλημα.

Από την άλλη ο Μεσσηνιακός ανέφερε σε ανακοίνωση του:

Ο εμβληματικός αθλητής Βαγγέλης Κουτουλέας δεν είναι πλέον στη ζωή. Με μεγάλη θλίψη συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. όταν πληροφορήθηκε την εκδημία του και αποφάσισε:

  1. Να παραστεί το Δ.Σ σύσσωμο στην εκφορά του.
  2. Να μεταφερθούν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
  3. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην «Κιβωτό του Κόσμου, Κωνσταντίνος 1. Καρέλιας» στην μνήμη του.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Εκ του Δ.Σ.