Πάσχα στην Καλαμάτα: Στο 90% η πληρότητα των καταλυμάτων

Η Καλαμάτα στο 90% σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, πληρότητες που ξεπερνούν το 90% και σε κάποιες περιοχές «αγγίζουν» το 98% με 100% καταγράφονται ήδη τόσο σε νησιωτικούς προορισμούς όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι προκρατήσεις για το Πάσχα έχουν ήδη ξεκινήσει και αποτελούν τον προάγγελο των καλοκαιρινών. Σχεδόν όλοι οι προορισμοί έχουν αυξητικό πρόσημο που αγγίζει ήδη το 15%, σε σύγκριση με τη χρονιά ρεκόρ του 2019. Η Καλαμάτα είναι για μια ακόμη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων των επισκεπτών για το πασχαλινό τριήμερο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα προ-κρατήσεων στους δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς, σε νησιά ή περιοχές όπως η Ύδρα, η Τήνος, η Αίγινα, η Άνδρος, το Ναύπλιο, η Καλαμάτα, η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, η Ναύπακτος ή και το Λεωνίδιο η αναζήτηση ολόκληρου διαμερίσματος ή αυτοτελούς κατοικίας (όχι βίλες) δε δείχνει η πλέον εύκολη υπόθεση, αν και υπάρχουν διαθεσιμότητες (λίγες) τόσο σε αυτά τα μέρη όσο και σε άλλα της χώρας.

Όπως σημειώνει ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, «από αρχές Απριλίου είχαμε αναφέρει ότι το φετινό Πάσχα, σύμφωνα με τα δεδομένα προ-κρατήσεων για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες όχι βίλες) κατάλληλα για οικογένεια, έδειχνε εντελώς διαφορετικό. Μετά δυο χρόνια πανδημίας, αρκετοί συμπολίτες μας έδειξαν νωρίς τη πρόθεσή τους να ταξιδέψουν είτε στη νησιωτική είτε στην ηπειρωτική Ελλάδα για να γιορτάσουν τις Άγιες μέρες του Πάσχα».

Από το Σάββατο 16 Απριλίου καταγράφηκε αυξημένη κίνηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, φαινόμενο που θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες. Οι προ-κρατήσεις στη νησιωτική χώρα κυμαίνονται από 82% έως 95%, όταν αρχές του μήνα κυμαίνονταν από 65% έως 85%.

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων ακόμη και 90% καταγράφονται και στην «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων, την Κέρκυρα, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης και σε χιλιομετρική απόσταση έως 5 -6 χιλιομέτρων.

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που αγγίζουν το 100% καταγράφονται στην ηπειρωτική χώρα. Η Καλαμάτα αγγίζει το 92%, τα Μετέωρα το 97%, το Ναύπλιο το 98%, τα Ιωάννινα το 98% και η Ναύπακτος το 99%. Οι ηπειρωτικοί προορισμοί έχουν τη τιμητική τους τόσο λόγω της εύκολης μετακίνησης όσο και λόγω της οικονομικής μετακίνησης σε σχέση με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετακίνηση οχήματος στο νησί.