Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Έρικ Πάλμερ-Μπράουν

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια ακόμα μεταγραφή, με τον Έρικ Πάλμερ – Μπράουν να είναι το έκτο μεταγραφικό απόκτημα του τριφυλλιού. Το συνολικό “πακέτο” της μεταγραφής φτάνει τα 5.2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Αμερικανός στόπερ θα φορέσει τη φανέλα με το “14”.

Ο διεθνής Αμερικανός στόπερ, Έρικ Πάλμερ-Μπράουν έγινε το έκτο εφετινό, καλοκαιρινό απόκτημα του  Παναθηναϊκού ολοκληρώνοντας το μεσημέρι της Τετάρτης (3/8) τη μετακίνησή του στο “τριφύλλι” για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο 26χρονος στόπερ θα δηλωθεί στην (ανανεωμένη) ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού για τους δύο αγώνες με τη Μαρσέιγ στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, παίρνοντας τη θέση του “λαβωμένου” Μπαρτ Σένκεφελντ.

Με τους “πράσινους” να συμπληρώνουν πλέον την τετράδα στο κέντρο της άμυνάς τους (μαζί με τους Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Γεντβάι), κάνοντας μία πολύ σημαντική επένδυση έως το 2027, τόσο από πλευράς των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του, όσο κι από πλευράς συμβολαίου.

Ο Παναθηναϊκός θα καταβάλει στη Τρουά και στο City Group, όπου επί της ουσίας ανήκε ο 26χρονος στόπερ, το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ, σε μία συμφωνία που έχουν προβλεφθεί και μπόνους στόχων.

Από εκεί και πέρα, ο Πάλμερ-Μπράουν θα λαμβάνει ετήσιες αποδοχές περίπου 700.000 ευρώ, χωρίς τα μπόνους. Όπερ σημαίνει πως στην τετραετία το κόστος του συμβολαίου του (ως προς τα χρήματα που επί της ουσίας έχει “δεσμεύσει” το κλαμπ) θα φτάσει τα 2,8 εκατ. ευρώ ή 3,6 εκατ. ευρώ με την εφορία.

Κοντολογίς, το συνολικό “πακέτο” της μεταγραφής του διεθνούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες κεντρικού αμυντικού, θα φτάσει σε βάθος τετραετίας τα 5,2 εκατ. ευρώ, με τον Παναθηναϊκό να επενδύει για χρόνια σε έναν παίκτη που θεωρείτο πριν από μερικά χρόνια ένα απ’ τα πιο σημαντικά πρότζεκτ παγκοσμίως.

Ο Πάλμερ-Μπράουν θα ενταχθεί άμεσα στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού (έχει κάνει προετοιμασία με την Τρουά κι έχει παίξει σε καλοκαιρινά φιλικά), ενώ επέλεξε τη φανέλα με το Νο”14″.