Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη σπουδαία μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα

Το μεγάλο μεταγραφικό “χτύπημα” του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (22/01), με τους πράσινους να ανακοινώνουν με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα από την Τράμπζονσπορ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του με την απόκτηση του Λημνιού, του Ακαϊντίν, του Ντραγκόφσκι και του Ούγκο και την Δευτέρα βροντοφώναξε με τον πλέον δυναμικό τρόπο πως θέλει να κατακτήσει φέτος την κορυφή, κάνοντας δικό του και τον Τάσο Μπακασέτα.

Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει από την περασμένη εβδομάδα όταν και ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη άνθρωποι των πρασίνων για να αποσπάσουν το “ναι” του 30χρονου διεθνούς μεσοεπιθετικού, με τον Παναθηναϊκό να έρχεται σε συμφωνία και με την Τράμπζονσπορ για την αγορά του, έξι μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του, και να τον ντύνει έτσι στα πράσινα μέχρι το 2027.

Ο Μπακασέτας έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 20:00 ολοκληρώνοντας και τυπικά μια τεράστια μεταγραφή . 

Φορώντας κασκόλ του τριφυλλιού μπήκε αμέσως στον ρόλο του και αναφέρθηκε στον θρύλο που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του τον Φατίχ Τερίμ αφού τον γνωρίζει από  το τούρκικο πρωτάθλημα ενώ μίλησε με όμορφα λόγια για  τον τρόπο που τον προσέγγισε ο πρόεδρος Γιάννης  Αλαφούζος και ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης  

Παπαδημητρίου .

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα με μετεγγραφή από την Τραμπζονσπόρ! Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών. Ο 30χρονος άσος αποτελεί ενίσχυση κορυφαίου επιπέδου για το Τριφύλλι. Με την απόκτησή του δίνεται ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο ελληνικό στοιχείο της ομάδας.

Ο Τάσος Μπακασέτας γεννήθηκε στο Πετρί Κορινθίας στις 28 Ιουνίου 1993. Από πολύ μικρός κυνήγησε το όνειρό του και βρέθηκε στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. Το ταλέντο του έλαμψε από νωρίς και προτού καν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την αρκαδική ομάδα στη Super League σε ένα ματς με αντίπαλο την ΑΕΚ στις 18 Απριλίου 2010.

Τον Ιανουάριο του 2011 παραχωρήθηκε με δανεισμό στον Θρασύβουλο, ενώ έξι μήνες αργότερα επέστρεψε στον Αστέρα με τον οποίο αγωνίστηκε για δυόμισι σεζόν σκοράροντας και τα πρώτα του γκολ στη Super League. Ακολούθησε ένας νέος δανεισμός στον Άρη στα μισά της περιόδου 2013-14 και το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στον Αστέρα με τον οποίο πέτυχε και το παρθενικό του γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης απέναντι στη Ροβανιέμι.

Τον Ιανουάριο του 2015 πήρε μεταγραφή για τον Πανιώνιο και την επόμενη σεζόν άφησε το αποτύπωμά του στο ελληνικό πρωτάθλημα σκοράροντας 11 γκολ με τους Κυανέρυθρους. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου κι εν τέλει αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016. Με την Ένωση αγωνίστηκε για τρεις σεζόν παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2017-18 με έξι γκολ και έξι ασίστ.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η τουρκική Αλάνιασπορ με την οποία έλαμψε από το καλοκαίρι του 2019 και για ενάμιση χρόνο σκοράροντας 21 γκολ και μοιράζοντας 12 ασίστ. Η εντυπωσιακή παρουσία του στην τουρκική Super League ώθησε την Τραμπζονσπόρ να δαπανήσει περί τα τρία εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της τον Ιανουάριο του 2021.

Όπως αποδείχθηκε, χτύπησε φλέβα χρυσού καθώς η έλευση του Έλληνα χαφ άλλαξε τον ρου της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας από την Τραπεζούντα. Τη σεζόν 2021-22 με ηγέτη και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπακασέτα, ο οποίος πέτυχε οκτώ γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ, η Τραμπζονσπόρ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Τουρκίας μετά από 38 χρόνια, ενώ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ Τουρκίας το 2022.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Μπακασέτας ήταν και πάλι εξαιρετικός με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ, γεγονός που του χάρισε μια θέση στην κορυφαία ενδεκάδα του τουρκικού πρωταθλήματος. Έκλεισε τον επιτυχημένο κύκλο του στην Τραμπζονσπόρ -έπειτα από τρεισήμισι χρόνια- με 33 γκολ και 24 ασίστ σε 122 παρουσίες.

Ασφαλώς ο Τάσος είναι αρχηγός και ακρογωνιαίος λίθος της Εθνικής Ελλάδας. Έχει φορέσει 63 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, μετρώντας 13 γκολ και 9 ασίστ. Υπήρξε διεθνής απ’ τις μικρές εθνικές ομάδες όντας, μεταξύ άλλων, βασικό στέλεχος στην πορεία της Εθνικής Νέων μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012.

Συνολικά στην καριέρα του έχει σκοράρει 109 γκολ σε 484 συμμετοχές σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.

Καλωσορίζουμε τον Τάσο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!»

Οι πρώτες του δηλώσεις:

Για τον επαναπατρισμό: «Καλώς σας βρήκα. Αποτελεί μία νέα πρόκληση, πράγμα που  το έψαχνα στην καριέρα μου, το είχα ανάγκη να βρω κάτι καινούριο για να είμαι πιο  συγκεντρωμένος, να γίνομαι καλύτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι παίκτης  του Παναθηναϊκού. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μέσα στα γήπεδα». 

Για τον ρόλο του Φατίχ Τερίμ στη μεταγραφή του: «Ήταν ένας συνδυασμός  πραγμάτων. Αν έχεις παίξει στην Τουρκία, και πιστέψτε με, καταλαβαίνω καλύτερα από  εσάς το μέγεθος του Τερίμ, είναι ένας θρύλος. Είχαμε παίξει αρκετές φορές αντίπαλοι,  θεωρώ ότι υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός και γνωρίζω ότι έκανε αρκετά πράγματα  για να έρθω στον Παναθηναϊκό. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας, τον κ.  Αλαφούζου, που έκανε τα πάντα, ό,τι περνούσε από το χέρι του για να γίνω παίκτης του  Παναθηναϊκού και ύστερα τον κ. Παπαδημητρίου που αφιέρωσε χρόνο και κόπο κι  έκανε προσπάθεια για να γίνει αυτό το deal σήμερα». 

Για το αν είχε στο μυαλό του να γυρίσει στην Ελλάδα: «Δεν περίμενα να γυρίσω  στην Ελλάδα. Έψαχνα μία νέα πρόκληση στο εξωτερικό. Από τη στιγμή όμως, που μία  ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός δείχνει ένα τόσο έντονο ενδιαφέρον δεν μπορεί να σου  περάσει αδιάφορο σε καμία περίπτωση και όλη η αντιμετώπιση και το πώς διαχειρίστηκαν κάποιες καταστάσεις με έπεισαν για να γίνω παίκτης του  Παναθηναϊκού». 

Για το αν είναι έτοιμος να παίξει: «Ήταν οι τελευταίες ημέρες περίεργες. αυτά θα τα  πω με τον προπονητή. Χθες έπαιξα 30 λεπτά, δεν είμαι εκτός ρυθμού, αλλά αυτά θα τα  πω με τον προπονητή». 

Για τον κόσμο: «Μ’ αρέσει όταν οι άνθρωποι έχουν πολλές προσδοκίες από μένα. Το  μόνο που μπορώ να πω στον κόσμο της ομάδας, για όσα χρόνια θα φοράω τη φανέλα  του Παναθηναϊκού θα δίνω το 100% του εαυτού μου κάθε μέρα, κι όχι μόνο κάθε  Σάββατο και Κυριακή στους αγώνες». 

Για το κλίμα στην Τραπεζούντα: «Θα τους αγαπάω μία ζωή, δύσκολοι οι  αποχαιρετισμοί, δεν είναι κάτι εύκολο, Ήρθε λίγο περίεργα αυτό το κλείσιμο. Αλλά  θεωρώ πως είχε κλείσει ο κύκλος μου, ήταν η ώρα να ψάξω να βρω μια νέα πρόκληση  στην καριέρα μου».

Το μήνυμα του Μπακασέτα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Είστε έτοιμοι; Έρχομαι» (vid)

Ο Τάσος Μπακασέτας έστειλε το μήνυμά του στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που περιμένουν πώς και πώς την άφιξή του στην Αθήνα.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο Παναθηναϊκός για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τάσου Μπακασέτα από την Τράμπζονσπορ.

Ο διεθνής άσος αναμένεται στις 20:15 στην Αθήνα ώστε να περάσει από τα ιατρικά και να υπογράψει συμβόλαιο με τους «πράσινους».

Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα, ο αρχηγός της Εθνικής έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο των «πράσινων»:

«Καλησπέρα φίλοι μου, είστε έτοιμοι; Έρχομαι», είπε χαρακτηριστικά ο Μπακασέτας.

Αποχαιρέτησε τον Μπακασέτα η Τράμπζονσπορ (vid)

Με ανάρτησή της στα σόσιαλ μίντια, η Τράμπζονσπορ είπε το δικό της αντίο στον Τάσο Μπακασέτα.

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού, με τους Πράσινους να ανακοινώνουν την απόκτηση του Έλληνα μεσοεπιθετικού για τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα, ο έμπειρος παίκτης είχε στείλει το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας και τον σύλλογο.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Τράμπζονσπορ να αποχαιρετήσει τον Μπακασέτα, καθώς με ένα βίντεο που ανάρτησε στα σόσιαλ μίντια, είπε «αντίο» σε έναν παίκτη που συνδέθηκε άρρηκτα με την ομάδα.

«Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Τάσο σε ευχαριστούμε για όλα», έγραψαν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι στο μήνυμά τους.