Ολυμπιακός – Ναντ 3-1 (0-0 κ.α – 3-1 πεν.): Οι Νέοι του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία με την πρόκρισή τους στον τελικό του Youth League (vid)

Οι Νέοι του Ολυμπιακού γράφουν ιστορία, επικράτησαν 3-1 της Ναντ στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια) και πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Youth League, εκεί όπου θα αγωνιστούν με την Μίλαν. Ήρωας ο Σίνα που απέκρουσε ένα πέναλτι.

Μία μέρα μετά την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, οι Νέοι έχουν το δικό τους ραντεβού με την ιστορία. Η Κ19 των ερυθρόλευκων επικράτησε 3-1 στα πέναλτι της Ναντ (0-0 κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Youth League, ζώντας τρομερές στιγμές. Ήρωας ο τερματοφύλακας Σίνα, ο οποίος έπιασε ένα πέναλτι, ενώ στο τελευταίο ευστόχησε ο Λιατσικούρας.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο ματς, και μόλις στο δεύτερο λεπτό απείλησαν με το σουτ του Μουζακίτη να περνάει λίγο άουτ. Στην συνέχεια η Ναντ ισορρόπησε και προσπάθησε να δημιουργήσει τις δικές της στιγμές. Στο 13’ ο Σίνα μπλόκαρε το σουτ του Νζίτα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο κίπερ του Ολυμπιακού με εξαιρετική επέμβαση είπε όχι στη σέντρα σουτ του Γκοτιέ, ενώ ο Μαφουμπί πρόλαβε να ακουμπήσει τη μπάλα… τόσο όσο. Ο Σίνα όμως είπε ξανά «όχι» εντυπωσιακά.

Στο 34’, ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερή του στιγμή να ανοίξει το σκορ με τον Παπακανέλλο να βγάζει υπέροχη κάθετη στον Μπάμπη Κωστούλα, ο οποίος ωστόσο νικήθηκε σε τετ-α-τετ από το Μαμπόν! Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε η απάντηση των «καναρινιών», με τον στόπερ, Ντιγκάρ, να αστοχεί εξ επαφής σε κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ και ενώ ο Σίνα ήταν εξουδετερωμένος.

Στις καθυστερήσεις (45+1΄) ο στράικερ του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως στην πορεία της είχε βρει στο χέρι του αδελφού του, Κώστα Κωστούλα. Ανεπαίσθητη η επαφή, όμως με βάση τους κανονισμούς και μετά από έλεγχο VAR το γκολ ακυρώθηκε.

KLODIAN LATO – EUROKINISSI

Στο 67΄ ο Παπακανέλλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη λάθος απόκρουση του Μαμπόν, ενώ ο Ολυμπιακός πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο κυρίως με «στημένες» φάσεις. Η Ναντ έμοιαζε πολύ πιο κουρασμένη από την ελληνική ομάδα και μάλλον ευχαριστημένη που το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι Μπάκουλας, Μπ. Κωστούλας, Λιατσικούρας αποδείχθηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι από τους Γάλλους που είχαν δύο άστοχα σουτ, ενώ μία εκτέλεση απέκρουσε ο Σίνα. Έτσι, με σκορ 3-1 ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ονειρεύεται την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ναντ-Λε Τους, άουτ

Ολυμπιακός – Μουζακίτης, απέκρουσε ο Μαμπόν

Ναντ- Ακαπαντιέ, απόκρουση του Σίνα

Ολυμπιακός– Μπάκουλας, εύστοχο

Ναντ- Τουρέ, εύστοχο

Ολυμπιακός– Κωστούλας, εύστοχο

Ναντ- Λερού, δοκάρι

Ολυμπιακός– Λιατσικούρας, εύστοχο

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90+3′ Τανούλης), Κουτσογούλας (79′ Λιατσικούρας), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61′ Δάμα), Χ. Κωστούλας.
ΝΑΝΤ: Μαμπόν, Ακαπαντί, Ντουγκάρ, Μβαμπά, Γκοτιέ (69′ Κούμους), Γκόμες, Λερού, Ενζιτά (69′ Μπένγκο), Ασουμανί (81′ Λετού), Γκιρασί (77′ Τουρέ), Μαφουμπί.

Τα highlights του παιχνιδιού:

Με την Μίλαν στον τελικό

Πλέον, ο Ολυμπιακός την Δευτέρα 22 Απριλίου στις 19:00 θα προσπαθήσει να κατακτήσει την κούπα του Youth League, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων να θέλουν να γράψουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας των Πειραιωτών. Αντίπαλος; Είτε η Μίλαν, είτε η Πόρτο, με τις δύο ομάδες να παίζουν στις 19:00.