Ολυμπιακός – Μπάγερν 77-69: Επέστρεψε στις νίκες χωρίς να εντυπωσιάσει (vid)

Ο Ολυμπιακός ήταν κατά πολύ ανώτερος της Μπάγερν και πήρε τη νίκη κόντρα στους Βαυαρούς με 77-69. Η διαφορά είχε φτάσει ακόμα και πάνω από τους 20 πόντους, με τη Μπάγερν όμως να επιστρέφει χάρη στα τρίποντά της και να μειώνει, χωρίς όμως να απειλήσει πραγματικά. Στο 7-6 πλέον ο Ολυμπιακός που είχε κορυφαίους τους Ουόκαπ, Πίτερς, Λαρεντζάκη και Μιλουτίνοφ.

Δίχως να παίξει στα κόκκινα ή να πιέσει τους βασικούς παίκτες του rotation, ο Ολυμπιακός πήρε την εντός έδρας νίκη απέναντι στην Μπάγερν (77-69), για να ολοκληρώσει με χαμόγελο τη διαβολοβδομάδα της EuroLeague.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξέφυγαν με +11 ήδη από το 6ο λεπτό του αγώνα και δεν ξανακοίταξαν πίσω, με τη διαφορά να αυξομειώνεται ανάλογα της διάθεσης και της έντασης που είχαν στην άμυνα. Σε τέτοιο βαθμό, που η Μπάγερν πάλευε απλά να περιορίσει το μέγεθος της ζημιάς -το έκανε με επιτυχία ανά διαστήματα.

Η νίκη δεν άφησε πλήρως γλυκιά γεύση στην ερυθρόλευκη πλευρά πάντως, αφού ο τραυματισμός του Κώστα Παπανικολάου αρκούσε για να χαλάσει ελαφρώς τη διάθεση όλων στο ΣΕΦ.

Το ματς

Με την κλασική του πεντάδα, Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Μπαρτζώκας, ενώ ο Λάσο επέλεξε για την αρχική του πεντάδα τους Έντουαρντς, Μπόνγκα, Μπράνκοβιτς, Γκιφάι και Μπούκερ. Ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τις… άγριες διαθέσεις του, «δαγκώνοντας» στην άμυνα και παίρνοντας από νωρίς διψήφιο προβάδισμα (13-2) χάρη σε τρίποντα των Γουόκαπ, Κάνααν και Πίτερς. Η Μπάγερν ξεκίνησε το ματς με 0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 4 λάθη, σκοράροντας το πρώτο της καλάθι με 4 λεπτά να απομένουν για τη λήξη της πρώτης περιόδου, ενώ ο Γουόκαπ με 5 σερί δικούς του πόντους, «έγραψε» το 24-8 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Μιλουτίνοφ μπήκε… στην επιθετική εξίσωση του Ολυμπιακού, διαμορφώνοντας το 28-10 με συνεχόμενους πόντους του, η Μπάγερν πέτυχε το πρώτο της τρίποντο στο ματς με τον Βάιλερ-Μπαμπ για το 28-13, ενώ σε εκείνο το σημείο πέρασε στο παρκέ ο Λαρεντζάκης, βγάζοντας συνεχόμενες καλές άμυνες και σκοράροντας για τη μέγιστη διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού (36-16). Οι φιλοξενούμενοι έσφιξαν την άμυνά τους και έφτιαξαν σερί 8-0 στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, μειώνοντας σε 36-26, πριν ο Βόιτμαν διαμορφώσει το 41-29 του πρώτου ημιχρόνου, με εύστοχο τρίποντο που πήρε… από το σπίτι του.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει φτιάχνοντας σερί 7-0, χάρη σε τρίποντο του  Παπανικολάου και τέσσερις σερί πόντους του Πίτερς (48-29), ενώ η Μπάγερν απάντησε με δικό της σερί 10-0, ρίχνοντας μετά από πάρα πολύ ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο (48-39). Κάνααν και Μιλουτίνοφ επανέφεραν τη διαφορά ασφαλείας υπέρ των «ερυθρόλευκων» (52-41), πριν ο Βάιλερ-Μπαμπ ευστοχήσει σε τρίποντο για το 54-44 του τρίτου δεκαλέπτου.

Δύο τρίποντα από Λαρεντζάκη και Πίτερς επανέφεραν τον Ολυμπιακό στο +15 (61-47) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ενώ ο Λαρεντζάκης διαμόρφωσε το 64-49 με απίθανο buzzer-beater τρίποντο που έβαλε με ταμπλό! Ο Ράντονιτς χτύπησε ακούσια με το γόνατό του τον Παπανικολάου, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αποχωρεί δείχνοντας να πονάει, πριν η Μπάγερν κάνει την τελική της αντεπίθεση, μειώνοντας σε 75-69, χάρη σε έξι συνεχόμενους πόντους του Χάρις. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και δεν επέτρεψαν στην Μπάγερν να κάνει ένα επικό comeback, παίρνοντας τη νίκη με το τελικό 77-69.

Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 77-69

Ο MVP

Ο Τόμας Γουόκαπ (14 πόντοι, 7 ασίστ) και ο Άλεκ Πίτερς (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν οι πιο συνεπείς παίκτες του Ολυμπιακού στη διάρκεια του σαραντάλεπτου, γι αυτό κιόλας έμειναν στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλον.

Εκτός παιχνιδιού

Με το rotation να μπερδεύεται πολύ λόγω των απουσιών, ο Πάμπλο Λάσο είδε τους περισσότερους από τους “βασικούς” παίκτες του να αποδίδουν κάτω από τα στάνταρ τους. Ενδεχομένως, να ήταν λίγο χειρότερος από τους υπόλοιπους ο Άιζακ Μπόνγκα, ο οποίος έκλεισε την βραδιά με 6 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, αλλά και 3 λάθη

LATO KLODIAN / EUROKINISSI
Το στατιστικό που ξεχώρισε

Ο Ολυμπιακός κράτησε στο “μηδέν” την Μπάγερν για σχεδόν έξι λεπτά στην εκκίνηση της πρώτης περιόδου και γι ακόμη τρία σε εκείνη της τρίτης, σημεία που καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα. Ο μονοψήφιος αριθμός πόντων (8) των φιλοξενούμενων στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν κι αυτό που έκανε τη διαφορά ώστε η βραδιά να κυλήσει πολύ χαλαρά για τον Ολυμπιακό.

Τα highlights του παιχνιδιού:
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής
  • Άλμπα Βερολίνου – Αναντολού Εφές 89-97
  • Παναθηναϊκός AKTOR – Ρεάλ Μαδρίτης 78-90
  • Παρτίζαν – Αρμάνι Μιλάνο 82-69
  • Ζάλγκιρις Κάουνας – Μονακό 79-83
  • Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου 77-69
  • Βίρτους Μπολόνια – Μακάμπι Τελ Αβίβ 100-90
  • Μπασκόνια – Ερυθρός Αστέρας 87-85
  • Μπαρτσελόνα – Φενέρμπαχτσε 89-81
  • Βιλερμπάν – Βαλένθια LIVE
Η βαθμολογία της Euroleague

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό αυτό που έπρεπε κόντρα στην Μπάγερν στο ΣΕΦ ανεβαίνοντας έτσι στο 7-6.

Λίγο νωρίτερα η Μονακό με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς κατάφερε να φύγει με σπουδαία νίκη από την έδρα της Ζαλγκίρις, εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στην Μπάγερν, πήρε τη νίκη και προσπέρασε τον Παναθηναϊκό AKTOR στην κατάταξη της EuroLeague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε έτσι τη διαβολοβδομάδα, κάνοντας το 1/2 σε τέσσερα βράδια.

Νωρίτερα, η Μονακό κατάφερε -δια πυρός και σιδήρου- να περάσει από την έδρα της Ζάλγκιρις.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής
  • Ερυθρός Αστέρας – Άλμπα (14/12, 20:00)
  • Ζάλγκιρις – Παρτίζαν (14/12, 20:00)
  • Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Εφές (14/12, 21:05)
  • Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια (14/12, 21:30)
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου (14/12, 21:45)
  • Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός AKTOR (14/12, 22:00)
  • Φενέρμπαχτσε – Μονακό (15/12, 19:45)
  • Ολυμπιακός – Βαλένθια (15/12, 21:15)
  • Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο (15/12, 21:30)